Teknoloji

Sahte Bankacılık Uygulamaları Tespit Edildi! Play Store ve App Store Kullanıcıları Dikkat!

Google Play Store üzerinde sahte bankacılık uygulamaları sayesinde kredi kartı bilgileri ele geçiriliyor.

Güvenlik programı ESED, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store üzerinde üç sahte bankacılık yazılımı uygulaması tespit ettiği doğrulandı. Ayrıca App Store üzerinde de bu uygulamaların olduğu açıklandı.

Google’ı konuyla alakalı olarak bilgilendiren ESED uygulamaların bankacılık uygulamalarını taklit ederek kullanıcı bilgilerini çaldığını ifade etti.

.Kullanıcıların kredi kartı bilgilerine ulaşmak için mobil bankacılık müşterilerini sahte sayfalara yönlendiren yeni bir zararlı yazılım olarak; “Android/Spy.Banker.AHR” ibaresini kanıtladığı görüldü.

Diğer yandan zararlı yazılımın kredi kartı limitleriyle artırmayı vaat edildiği ve düzmece formatlarla kartların ayrıntılarını ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçirmeyi odaklandığı duyuruldu.

ESED tarafından yapılan açıklamalara göre Haziran ve Temmuz 2018 tarihlerinde Play Store bünyesine eklenen üç uygulama Hindistan’daki Android kullanıcılarına kredi kartlarının limitlerini artırmayı hedeflemekte.

Bu verilen sözlere inanan pek çok kullanıcı kredi kartı limitlerini artırmak için siber korsanlar tarafından sunulan formu dolduruyor ve bununla beraber bütün kart bilgilerini siber korsanlara veriyor.

Google, söz konusu uygulamaları Play Store’dan kaldırdı ancak yüzlerce kişi söz konusu uygulamalar yüzünden kart bilgilerini kaybettiği açıklanırken bu bilgilerin halka açık şekilde paylaşıldığı da konuşuluyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA