Teknoloji

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

Galaxy S20’deki Hibrit Optik Zoom ve Space Zoom teknolojisileri çok uzaktayken bile yakın plan zoom yapabiliyor. Galaxy S20 ve Galaxy S20+ akıllı telefonlarda 30x’e varan zoom kullanılıyor. Galaxy S20 Ultra’da ise katlanan lensler ve çoklu-görüntü işlem ile kullanıcılar 100x’e varan Süper Çözünürlüğe ulaşabiliyor. Galaxy Z Flip’in Esnek Kullanım modu (Flex mod) tasarımında Google ile birlikte çalışılmış. Cihaz serbest dururken ekran otomatik olarak dörder inçlik iki kısma ayrılıyor. Böylece ekranın üst yarısında fotoğraf, yazı veya videolar görüntülenirken kullanıcı, ekranın alt yarısını kullanarak bu içerikleri kontrol edebiliyor.

Galaxy S20, 8K video çekimleri yapmanızı da sağlıyor. Çekiminiz bittiğinde videonuzu Samsung QLED 8K TV’ye aktararak izleyebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz bir 8K videodan bir kareyi alarak onu yüksek çözünürlükte bir fotoğrafa dönüştürebiliyorsunuz. Galaxy Z Flip kendi ayakları üstünde durabildiği için zaman ayarlı grup fotoğrafları ve parlak gece çekimleri gibi içerikler yakalanabiliyor. Gece Hızlı Çekim modu ile flaş kullanmadan gece videoları veya düşük ışıkta gece fotoğrafları çekilebiliyor.

Galaxy S20’deki One UI 2 arayüzü basit ve kullanımı kolay bir arayüz olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda SmartThings ile akıllı evinizi uzaktan yönetmeniz ve Samsung Health ile sağlık bilgilerine ulaşmanız mümkün.

SAMSUNG S20 İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy S20 Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden besleniyor. Snapdragon 865 yonga setinde; 1 x 2.84 GHz Kryo 585 + 2 X 2.4 GHz Kryo 585 + 4 x 1.8 GHz Kryo 385 çekirdeği yer alıyor. Bu işlemcilerden Kryo 385 tüm performansı tek başına yüklüyor diyebiliriz. GPU tarafında ise Adreno 650 GPU bulunuyor.

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

Galaxy S20 Türkiye’de, Samsung’un Snapdragon 865 ile neredeyse aynı olan Exynos 990 yonga seti ile satılacak. Artık Android dünyasında standart haline gelen 8 GB RAM ve 12 GB RAM opsiyonlarına artık Samsung da yer veriyor.

EKRAN ÖZELLİKLERİ

Galaxy S20’de 6.2 inç büyüklüğünde 1440 x 3200 çözünürlüğünde 566 PPI değerli 120 Hz tazeleme oranlı dinamik AMOLED ekran yer alıyor. Gelelim en çok merak edilen kamera konusunda.

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Samsung bu S20 modelinde 12 Megapiksel geniş açılı lens + 64 Megapiksel 3x optik yakınlaştırma yapabilen telefoto lens + 12 Megapiksel ultra geniş açılı arka kamera kurulumuna yer veriyor. Ön tarafta ise 10 Megapiksel f/1.9 diyaframlı kamera yer alıyor.

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Güvenlik için yüz tanıma sistemine ek olarak ekrana entegreli parmak izi okuyucusu ile gelen telefonda Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 6 bağlantıları yer alıyor. Kutusundan One UI 2.0 tabanlı Android 10 ile çıkan bu modelde Samsung A20, 30, 40 ve 50 modellerinde olduğu gibi 4.000 mAh kapasiteli batarya yer alıyor.

S20’NİN FİYATI NE KADAR?

2020’de alınabilecek telefonlar arasında oldukça iddialı olan Galaxy S20’nin fiyatı ise 899 euro olacak. 12 GB RAM’li sürüm ise 999 euro fiyat etiketiyle müşterilerini bekleyecek.

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

Galaxy S20+ 128GB 5G fiyatı 1099 euro ve Galaxy S20 Ultra fiyatı 128GB için 1349 euro ve 512GB için 1549 euro olarak belirlenmiş durumda. Bu denli yüksek fiyatlar ile Samsung’un bırakın Türkiye’yi Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bile başarılı bir satış grafiği yakalaması çok zor görünüyor.

Kaldı ki karşımızda Galaxy S10 örneğimiz var. Galaxy S10 büyük bir sükse ile tanıtılmış ancak 1 yılını daha doldurmadan fiyatı bir anda inmişti. Muhtemelen Galaxy S20’nin de fiyatı 4-5 ay sonra düşecektir.

SAMSUNG GALAXY S20 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Samsung, dün akşam düzenlediği etkinlik ile Galaxy S20 modellerini tanıttı. Samsung’un yeni telefonları 6 Mart tarihinde ABD ile eş zamanlı olarak ülkemizde de satışa sunulacak. Samsung Galaxy S20 serisinin en küçük üyesi olan Galaxy S20, ABD’de 999 dolarlık fiyat etiketiyle alıcı bulacak. Samsung Galaxy S20, ülkemizde 7.799 liralık fiyat etiketiyle raflarda yerini alması bekleniyor.

GALAXY S20 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

-6.2 inç büyüklüğünde 1440 x 3200 çözünürlüğünde 566 PPI değerli 120 Hz tazeleme oranlı dinamik AMOLED ekran

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

-Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti / Exynos 990

-Adreno 650 GPU / Mali-G77 MP11 GPU

-8 GB RAM / 12 GB RAM

-128 GB dahili depolama birimi (microSD kart desteği)

-12 Megapiksel geniş açılı lens + 64 Megapiksel 3x optik yakınlaştırma yapabilen telefoto lens + 12 Megapiksel ultra geniş açılı arka kamera

-10 Megapiksel f/1.9 diyaframlı ön kamera

-Ekrana entegreli parmak izi okuyucusu

-Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 6 desteği

-Android 10 işletim sistemi (One UI 2.0)

-4.000 mAh kapasiteli batarya

-Boyutlar: 152 x 68 x 7,9 mm

-Ağırlık: 164 gram

Galaxy Buds+

Galaxy Buds+ da Samsung’un duyurduğu yeni ürünlerinden biri oldu.

AKG ses sisteminin kullanıldığı Galaxy Buds+’ta çift yönlü hoparlör, 3 mikrofon ve uzun bir batarya ömrü sunuluyor. Buds+ uygulaması artık iOS cihazlarla da uyumlu. Ürün “Galaxy Buds+” uygulaması ile kullanılabiliyor.

Siyah, Beyaz ve Gök Mavisi renk seçeneklerine sahip olan Galaxy Buds+’ın tavsiye edilen satış fiyatı ise 899 TL.

GALAKSİ Z FLİP

Samsung yeni telefonları galaksi S20 ve Galaxy Z Flip'in özelliklerini tanıttı! Samsung S20 ve Galaksi Z Flip ne kadar?

Katlanabilir cam kullanılarak üretilen Galaxy Z Flip, katlandığında avuca sığan şık ve kompakt 6,7 inçlik ekrana sahip. İlk kez bu cihazda kullanılan “Gizli Menteşe” de dikkat çekiyor. Yeni model, Z serisinin ilk üyesi aynı zamanda.

TASARIM

Taşınabilirlik gözetilerek tasarlanan Galaxy Z Flip, katlandığında bir cüzdan kadar küçülüyor. Böylece cebinize veya çantanıza kolayca sığıyor. Kapandığında, avuç içine sığan kompakt bir cihaza dönüşüyor. Açıldığında ise ekran neredeyse iki katına çıkarak 6,7 inçlik bir ekran haline geliyor.

Galaxy Z Flip, Samsung’un tescilli bükülebilir Ultra İnce Camına (UTG) ve Sonsuz Ekran özelliğine sahip. Üst tarafta ortalanmış ekran içi kamera yeri sayesinde görüntüde kayıp ve bozulma oranı düşürülüyor. Yeni model 21.9:9 ekran oranına sahip.
Galaxy Z Flip’in Gizli Menteşesi ikili cam mekanizmasıyla destekleniyor. Telefonun ekranı, bir dizüstü bilgisayar gibi farklı açılarda sabitlenebiliyor. Gizli Menteşe sistemi, Samsung’un yeni süpürme teknolojisi ile de entegre edilmiş durumda. Mikro kesme yöntemiyle üretilmiş naylon elyafların kullanıldığı bu teknoloji, tozu ve kiri de azaltıyor.

KATLANABİLİR CİHAZ DENEYİMİ

Galaxy Z Flip açık konumdayken birçok açıda sabitlenebiliyor.

Galaxy Z Flip’in Esnek Kullanım modu (Flex mod) tasarımında Google ile birlikte çalışılmış. Cihaz serbest dururken ekran otomatik olarak dörder inçlik iki kısma ayrılıyor. Böylece ekranın üst yarısında fotoğraf, yazı veya videolar görüntülenirken kullanıcı, ekranın alt yarısını kullanarak bu içerikleri kontrol edebiliyor. Örneğin üst ekranda YouTube izlenirken alt ekranda başka videolar aranabiliyor, açıklamalar okunabiliyor veya yorum yazılabiliyor.

Galaxy Z Flip kendi ayakları üstünde durabildiği için zaman ayarlı grup fotoğrafları ve parlak gece çekimleri gibi içerikler yakalanabiliyor. Gece Hızlı Çekim modu ile flaş kullanmadan gece videoları veya düşük ışıkta gece fotoğrafları çekilebiliyor. Bunun için yapmanız gereken, cihazı açıp masaya koymak.

Ayrıca cihaz kapalıyken kapak ekranından tarih, saat ve pil durumu kontrol edilebiliyor. Çoklu Kullanım Penceresi özelliğiyle de aynı anda birden fazla işlem yapılabiliyor.

SAMSUNG GALAXY Z SATIŞ FİYATI

Galaxy Z Flip 12 Şubat 2020 itibarıyla online siparişe açılıyor. Parlak Siyah ve Parlak Mor renk seçenekleri ile Türkiye’de satışa sunulacak telefonun tavsiye edilen satış fiyatı ise 13.499 TL.