Teknoloji

Son dakika Kişisel Verileri Koruma Kurulu o sosyal medya uygulaması hakkında işlem başlattı!

KKVK, resim, video ve mesajlaşma uygulaması olan Tik Tok uygulaması, son dönemlerde basında fazlaca yer almaya başlamıştı. Bunun üzerine “Kişisel Verileri Korunmasına Yönelik Veri Güvenliği Açığı” sebebiyle ve gelen şikâyetler üzerine kurul harekete geçti.

İŞLEM BAŞLATILDI

Kurul, kullanıcıların verilerinin ihlalleri sebebiyle popüler TikTok uygulaması hakkında resmen işlem başlattı.

DAHA ÖNCE DE FACEBOOK’A CEZA KESMİŞTİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, daha önce de aynı veri ihlalleri konusu sebebiyle Facebook’a toplam da 3 milyon 250 bin TL para cezası kesmişti.

Son dakika Kişisel Verileri Koruma Kurulu o sosyal medya uygulaması hakkında işlem başlattı!

TİKTOK UYGULAMASI NEDİR?

Son dönemlerde İnstagram, Facebook ve Twitter gibi sıkça kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, 15 saniyelik videolarıyla kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Türkiye’nin de içerisinde olduğu pek çok ülkede en çok indirilen uygulamalardan biri olan TikTok’da kullanıcılar kısa videolarını çekerek paylaşabiliyor. Çıkartmalar, etiketler ve çeşitli efektleriyle birlikte ses ve sevilen müziklerle paylaşım yapılabiliyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2019 yılında Android üzerinden en fazla indirilen uygulamaların başında TikTok bulunuyor. Tüm uygulamalar içerisinde ise 3. sırada yer alıyor.