Teknoloji

Tesla Model S Hack Kurbanı Oldu!

Tesla’ nın otmobil piyasasındaki önemli araçlarından birisi olan Model S, bir güvenlik şirketi tarafından hacklendi. Aracın bütün fonksiyonlarını ele geçirdiklerini de gösterir video yayımlayan ekip, büyük bir güvenlik açığının bulunmasına olanak sağladılar. Araca getirilen bir güncelleme ile kapatılan bu açık, derin bir nefes aldırdı.

Güvenlik firması ile anlaşma yapıldı, aracı hacklemeleri istendi.

Güvenlik firması çalışanları, aracı hacklemeyi başararak; bütün fonksiyonların çalıştırılabilir ve aracın güvenlik zaafiyetinin olduğunu ortaya çıkarmış oldular. Bunu kanıtlar nitelikteki videolu paylaşımlarıysa internet platformlarında büyük ilgi gördü. Model S’ in kapılarını, hareket sistemini, farlarını ve cam tavanını dahi çalıştırmayı bu güvenlik zaafiyeti nedeniyle başardıklarını anlatan firma çalışanları, başarılı ve yerinde bir iş çıkartarak güncellemenin hızlıca gerçekleşmesine olanak sağladılar.

Tesla Model S, güvenlik zaafiyetinden kurtuldu.

Firma tarafından deneme amaçlı hack girişiminde bulunulan araç hacklenince, Tesla hemen bir güncelleme gerçekleştirerek güvenlik zaafiyetini şimdilik ortadan kaldırdı. Ancak aracın hack görüntülerinin yer aldığı bu video internet platformlarında halen çok izlenmeye ve beğeni toplamaya devam ediyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA