Teknoloji

Tüm E-Ticaret Platformları Zorunlu Kayıt Altına Alınacak!

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylar öncesinde yeni bir düzenleme ile karşı karşıya gelmiş, tüm işletmelerin birer web sitesi olması gerektiğine karar verildiğini aktarmıştık. Konuya yönelik yayımlanan düzenleme kapsamında, tüm işletmeler web sayfalarına erişmiş ve bunlar devlete bildirilmişti.

Yeni bir düzenleme kapsamında ise sirkülasyonu, ekonomisi ve pazarı çok büyük olan e-Ticaretin üstüne gidiliyor. e-Ticaret faaliyetleri yürüten işletmelerin web siteleri kayıt altına alınacak ve kontrol, düzenleme, denetim gibi imkanlar devletin elinde hazır olacak. Düzenleme kapsamında kargo firması dahi kayıt altına alınarak, hem sektörün geliştirilmesi, hem de müşteri memnuniyetinin artırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Bakanlığa kayıtlı olan işletmeler; ” www.eticaret.gov.tr ” adresi üzerinden bulunabilecek ve işletmeye yönelik faaliyetler de burada yer alacak. Vatandaşlar, işletmenin faaliyet alanlarını görüntüleyebilecekler. E-ticaretin türü, satılan mallar, kargo ve lojistik işletmecileri gibi noktalar da yine bildirilecek ve buradan kayıt altına alınmış olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA