Teknoloji

Türk Telekom'a tepkiler çığ gibi büyüdü! Deprem sonrası telefonlar neden çalışmadı!

İstanbul’da dün yaşanan büyük deprem sonrası Türk Telekom’lar hala çekmemeye devam ediyor. Türk Telekom kullanıcıları ulaşım ağındaki bu aksama sosyal medyada büyük tepki çekti. Deprem sonrası çoğu kişi uzaktaki tanıdıklarına ulaşmak için Whatsapp’ı kullanmak zorunda kaldı. Turkcell ve Vodafone hatlarında sorun kısa süre içinde düzelmesine rağmen, Türk Telekom’da sorun gece yarısına kadar devam etti. Bu aksama sonrası kullanıcılar Türk Telekom’un bu ay fatura almamasını istedi. 

TÜRK TELEKOM ÇEKMEME SORUNU TWİTTER’DA TREND OLDU

Türk Telekom kullanıcıları sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla operatörlerine eleştiri yağdırdı. Söz konusu eleştiriler sonrası yaşanan sıkıntı #Turktelekompismanlıktır hashtag’iyle Twitter’da trend oldu.

TÜRK TELEKOM BU AY FATURA ALMAYACAK MI?

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda çoğu kişi “1 gün fatura geçse hattı kapatmayı biliyorsunuz. Fatura tutarını fazla göndermeyi biliyorsunuz. Saatlerdir çekmeyen şebekeyi nasıl telafi edeceksiniz?” paylaşımları yaparak Türk Telekom’un bu ay kullanıcılardan fatura almaması gerektiğini belirtti.

Depremin kazananı: WhatsApp (GSM operatörleri neden hizmet veremedi?

DEPREM SONRASI TELEFON HATLARI NEDEN KESİLDİ?

NTV canlı yayınına bağlanan Telekomünikasyon İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği Başkanı Serhat Özeren, “GSM operatörleri işletmeleri Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun yönetmeliklerine göre hareket ediyorlar ve yaptıkları çalışmalar optimum bir çalışmaya göre aynı anda 17 milyon kişinin ya da 10 milyon diyebiliriz, aynı anda iletişime geçmesini sağlayacak bir altyapı değil. Bu bir baz istasyonunu ele aldığımızda aynı anda konuşabilecek abone sayısı bellidir. Daha fazla yoğunlaşma yapıldığı zaman tabiki belli kesintilere sebep olabiliyor. Aynı anda bu haberleşmeyi yapamadığı zaman vatandaşlar internet üzerinden değişik uygulamalar üzerinden rahatlıkla haberleşmelerini yapabildiler” dedi.

OPERATÖRLER NE DEDİ? 

Dün konu ile ilgili açıklama yapan Türk Telekom ve Turkcell, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketlerin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu. 

Görünen o ki depreme hazırlık yapan İstanbul için böyle yoğunlukların yaşandığı dönemlerde iletişim sorununu ortadan kaldırmak adına şirketlerin şimdiden yeni çözümler için çalışmaya başlaması gerekiyor.