Teknoloji

Twitter Karakter Sınırının Kaldırılacağı Tarih Kesinlik Kazandı

 Twitter Karakter Sınırının Kaldırılacağı Tarih Kesinlik Kazandı

2006 yılından beri hizmet vermekte olan köklü sosyal medya platformu Twitter, zaman zaman kullanıcılarına yaşattığı karakter sınırı problemi nedeniyle tepkiler görmekteydi. Zaman geçtikçe ve kullanıcılar aşina oldukça aşılmış gibi gözüken bu problem, diğer sosyal medya platformlarının epey ilerlemesi ve herhangi bir sınırlama kullanmaması nedeniyle tekrar gün yüzüne çıktı.

Facebook, İnstagram gibi köklü sosyal medyalar varyasyonunda ilerlemeye karar vermesi muhtemel gözüken Twitter’ ın karakter sınırını kaldıracağını dair söylentiler bile oluşmuş, ancak kesin açıklama henüz yapılmamıştı. Kullanıcıların ” Nihayet! ” dedikleri haber ise geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu.

Karakter sınırı kaldırılıyor.

Yapılan açıklama da Twitter karakter kısıtlamasının kaldırılacağı açıklandı. Üstelik bu açıklama o kadar net ki, kısıtlamanın kaldırılacağı tarih de belirtilmiş durumda. Yapılan açıklama kapsamında Twitter karakter sınırının kaldırılması, Twitter kullanıcılarını ve kısıtlama nedeniyle henüz bir hesabı olmayanların yüzünü güldürdü.

Twitter 140 karakter kısıtlaması ne zaman kaldırılıyor?

19 Eylül 2016 tarihinde, Twitter 140 karakter kısıtlamasını kaldıracak. Ancak bu kısıtlamanın ulaştığı kitle ve kullanıcılar üzerinde yarattığı etkiyi net olarak öncesinde hesaplamak mümkün değil. Diğer sosyal medya platformları arasındaki yerini yükseltip yükseltemeyeceğini yakın tarihte hep birlikte görmüş olacağız.

Kamupersoneli.net | ANKARA