Teknoloji

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking: " Uzaylılar bizi bulmadan… "

Gelmiş geçmiş en önemli fizikçiler arasında gösterilen Stephen Hawking, bir program dahilinde merak edilen soruları yanıtladı. Uzaylılara erişme çabamız ve uyguladığımız teknolojilerle alakalı bilgilendirmelerde bulunan Hawking çarpıcı iddialar ortaya attı.

Stephen Hawking‘ e göre; ” Uzaylılar bizi bulmadan, biz onları bulmalıyız. ” Yoksa bu karşılaşma, bizim hiç hoşumuza gitmeyecek sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kolomb’ un Amerika’ yı keşfinde yerlilerin karşılaşmasında, yerlilerin hoşuna gitmediği şeylerin gerçekleştiğini aktaran Hawking, bu sefer o yerlilerin yerinde bizim olabileceğimizi iddia etti.

” Eğer uzaylılar bizden daha ileri bir teknolojidelerse, onlarda bize ulaşmaya çalışıyorlarsa; bu yakalayamadığımız zeka seviyesi ve ulaşamadığımız teknoloji düzeyinden de kaynaklanıyor olabilir. ” şeklinde ifade eden Hawking; onların bizi bulmalarından önce bizim onları bulmamız gerektiğine vurgularda bulundu.

Bazı bilim adamları da Hawking’ in bu teorisine katılmayarak; ” Hangi zeka seviyesine ve teknoloji düzeyine hitap ediyorsak ulalım; ziyaret gerçekleştirmek ve ilk adımı atmak bir erdem sembolü ya da nezaketi sembolüdür. ” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Kamupersoneli.net | ANKARA