Teknoloji

Vücut Sıcaklığınızla Telefonları Şarj Edin!

Bilindiği üzere telefonların akıllanmaya başlamasıyla beraber, mobil teknoloji sektöründe bir batarya ve şarj süresi sıkıntısı başladı. Akıllandıkça giderek düşen pil performansı nedeniyle de kullanıcılar telefonlarını sürekli şarj etmek, adeta prize bağlı yaşamak durumunda kaldılar.

Yurtdışında gerçekleştirilen bir proje kapsamında, vücut sıcaklığının telefonları şarj edebilmesine imkan tanıyan bir teknoloji üretildi. Teknoloji belirli çeviriciler ve sistem çerçevesinde, vücut sıcaklığını depolanabilir ve kullanılabilir bir elektriğe çeviriyor. Böylelikle de telefonumuzu şarj etme imkanına sahip oluyoruz.

Powerbanklerin, yerini almaz.

Mobil cihazların şarj problemleri hayatımıza Powerbank kavramının girmesine neden oldu. Öyle ki bu ürünlere o kadar mecbur kaldık ki, hepimiz en az 1 tane edindik. Ancak bahsi geçen teknolojinin Powerbank’ in yerini alabileceği de görüşler arasında. Bu durum şuan için çok zor gibi olsa da, Powerbank alternatifi olarak düşünülebilir. Çünkü Powerbankler o kadar küçük ve portatif ki, bütün yerlere kolaylıkla taşınabiliyor.

Geliştirilmekte olan teknoloji seri üretime geçtiğinde vücudumuz üzerinde bir sistem çalıştıracak şeyler taşımamız gerektirecek ki bu da fazladan yük anlamına gelecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA