Teknoloji

WhasApp'tan Covid-19'a Yönelik Yeni Özellik! Uygulamayı Silip Yüklemek Gerekiyor

WhatsApp, Covid-19 mücadele kapsamında sosyal izolasyona uyarak evden çıkmayan ve işlerini elektronik ortamdan yürüten insanlara yönelik bir özellik daha ekledi. Bundan böyle, WhatsApp üzerinden gerçekleştirilecek görüntülü grup konuşmaları 4 kişi ile sınırlı olmayacak; WhatsApp, kişi sayısını 2 katına çıkararak 8’e yükseltti.

UYGULAMANIN SİLİNİP TEKRAR YÜKLENMESİ GEREKİYOR

WhatsApp tarafından resmi blogunda yapılan açıklamaya göre, programı yenileyen kişiler, toplam 8 kişi ile görüntülü ve sesli grup konuşmaları yapabilecek. 

Daha önce bu konuda bir açıklama yapıldığını ama onun sadece bir deneme olduğunu aktaran WhatsApp, yeni özelliğin devreye sokulması için WhatsApp uygulamasının silinip tekrar yüklenmesi gerektiğini duyurdu. Özelliğin kişi sayısı arttırılsa da geriye kalan bütün aşamalar aynı kaldı. Eski özellikte olduğu gibi yeni grup oluşturma tuşuna bastıktan sonra görüntülü mü yoksa sesli mi olarak formatın seçilmesi gerekiyor ve ondan sonra da katılımcılar görüşmeye ekleniyor.

SALGIN NEDENİYLE AİLELERİMİZDEN UZAK KALDIK

WhatsApp uygulamasını tasarlayanlar, Covid-19 salgını nedeniyle böyle bir düzenlemenin yapılmasının gerekli olduğunu belirterek, “Pandemi nedeniyle çoğumuz dostlarından ve ailelerinden uzak kaldı. Bu nedenle dünyanın dört bir ucunda insanlar WhatsApp’taki sesli ve görüntülü grup görüşmelerini daha sık kullanmaya başladı” şeklinde konuştu.