Teknoloji

Whatsapp'ın Bilinmeyen Özelliği Ortaya Çıktı! İşte Whatsapp'ın Özelliği

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp pek çok özelliğe sahip olsa da, bu özelliklerin tamamı bilinmiyor. İşte WhatsApp’ın bilinmeyen özellikleri…

WhatsApp’ta bir kullanıcı sizi engellediğinde mesaj atamıyorsunuz ancak bunun bir çözümü var. WhatsApp’ta aboneliğinizi iptal edip, yeni bir hesap açarsanız sizi engelleyen kişinin koyduğu engel kalkmış oluyor.

WhatsApp’tan hesabınızı silmek için Ayarlar>Hesap>Hesabımı Sil seçeneklerini takip edebilirsiniz.

Mesajlarınızın kalın ya da italik olmasını isterseniz, araç çubuğundaki üç noktaya dokunun ve formatınızı değiştirin. Bu özellik şu anda beta halde ve herkes tarafından kullanılamıyor.

WhatsApp’ta istediğiniz emojiyi kelimelerle bulmanız mümkün.

Konuşmaları sürekli takip edemiyorsanız mavi tik işaretlerini kaçırabilirsiniz. Ancak Bilgi opsiyonunu kullanarak tikin ne zaman maviye döndüğünü öğrenmeniz mümkün.

Grup sohbetlerinden sıkıldığınızda, grup bilgisini açarak konuşmayı sekiz saat, bir hafta ya da bir yıl boyunca sessiz hale getirebilirsiniz.

WhatsApp’tan toplu mesaj göndermeniz mümkün. Sohbet ekranından toplu mesaj listelerini açın ve alıcıları seçin. Böylece tek seferde birden fazla insana mesaj gönderebilirsiniz.

Eğer bir değişiklik yapmazsanız WhatsApp’taki medyalar faturanızı kabartabilir. Ancak “Medyanın otomatik olarak indirilmesi” ayarlarını değiştirebilirsiniz. “Mobil veri kullanılırken” düğmesine tıklayarak verinin wifi’siz ortamlarda indirilmesini engelleyebilirsiniz.

WhatsApp’tan gelen medyaların doğrudan kaydebilmesini istemiyorsanız, “Gelen medyayı kaydet”i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz.