Teknoloji

Whatsapp Kullananlar Dikkat! Ekran Görüntüsü Haberi Doğru Değil

Son dönem içerisinde bildirimler ve uygulamalar içerisinde yapılan yenilikler kullanıcıları bir hayli şaşırtmıştı. Sizlere bu şaşkınlığınızı bozurmayacak bir özellik tanıtıyoruz. Whatsaap ekran görüntüsü bildirimi kullanıcılara sunulacak.

Instagram, Snapchat ve Periscope gibi uygulamalar içerisinde ekran görüntüsü alındığı zamanlarda karşı tarafa anlık bir bildirim gönderiyor. Bu özelliğin Whatsapp için de yapılacağı iddiası ortaya çıkınca ortalık karıştı. Sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma servislerinin, kullanıcıların gizliliğiyle alakalı koruma çalışmaları yapmak adına şifreleme işlemlerine yeni bir özellik daha ekledi. Ekran görüntüsü alındığında da bildirim özelliğini kullanılacağı ifade edildi. Bu özellik sayesinde konuşma pencerelerinde ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa otomatik bildirim gitmesini sağlayacak.

Gündeme gelen bu iddiaya yönelik kullanıcılar bir hayli tereddütte. Zira gelecek günlerde Whatsapp uygulamasında da bu sistemin kullanıma sunulması an meselesi. Bu sistem kullanıma sunulduğu zaman istisnasız olarak Whatsapp konuşmaları içersinden alınacak ekran görüntülerinde karşı tarafa bildirimlerin gideceği açıklandı. Whatsapp tarafından bu konuyla alakalı net bir açıklama gelmezken kullanıcılar için yeni özellik gelmesi beklenilmekte.

KONUYLA ALAKALI HABER GELDİ

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, geçtiğimiz günlerde güncellenerek yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmuştu. Bu güncellemeden sonra başta sosyal medya ve Türkiye basınında çok yakında WhatsApp’ta ekrangörüntüsü alındığında karşı tarafa gideceğine dair söylentiler ortaya çıktı.

İlgili haberlerde bu olay çok yakında gerçekleşecek gibi duyuruluyor ve hatta ilk olarak bu özelliğin Android platformunda aktif olacağı söyleniyor. Bu iddiaların asılsız olduğu, WhatsApp’ın asla böyle bir şey yapmayacağı kısa süre içerisinde ortaya çıktı.

Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderme özelliğini, çalışma yapısından dolayı şimdilik sadece Snapchat kullanıyor. Bu tip bir özelliğin WhatsApp’a eklenmesi, firmanın kullanıcı kaybetmesine neden olacağı için böyle bir olay gerçekleşmeyecektir.

Kamupersoneli.net | ANKARA