Teknoloji

Yurt Dışından Getirilen Telefonları Kullananlara Önemli Uyarılar

Yurt dışından getirilen telefonlar, fiyatlarının Türkiye’den ucuz olması nedeniyle çok cazip geliyor. Telefon ihtiyacı olmayanlar bile fiyatların bu derece düşük olması nedeniyle telefon almaya karar veriliyor. Fakat fiyatların uygun olmasının yanı sıra olumsuz durumlar da söz konusu. Yurt dışından alınan telefonlar, garanti kapsamında olmadığı için ciddi sorunlar yaşanıyor.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi̇, yaptığı basın toplantısında yurt dışından getirilen telefonların kullanıcılarına değindi. Ekşi, uygun fiyatlarla alınan ve Türkiye’ye gelince pasaport ile kaydı yapılarak açtırılan telefonların, teknik bir arıza çıkmaması durumunda makul olduğunu söyledi ve ekledi: “Eğer telefonunuzla ilgili satış sonrası hizmetleri gerektiren bir durumla karşı karşıya kalırsanız işte o zaman, telefonunuzla baş başa kalıyorsunuz.

Zira, telefon üreticileri, yurt dışından alınmış cihazları eğer uluslararası garanti belgeleri yoksa Türkiye’de geçerli garanti kapsamına dahil etmiyorlar. Türkiye’de garanti kapsamına dahil edilmeyen arızalı bir telefon ise ya ücretli tamire ya da çöpe gidiyor.”

Ucuz olması nedeniyle yurt dışından telefon almak isteyen vatandaşların, kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları uyarısında bulundu.

Kamupersoneli.net