TEOG Sınavından Önce Uzmanlardan Önemli Analizler

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG), 26 Nisan- 27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.Uzmanlar, sınava az bir zamanın kaldığı şu günlerde, öğrencilerin rahatlamasının önemli olduğunu açıklıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre; Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG),

26 Nisan- 27 Nisan 2017

tarihlerinde yapılacak.

Uzmanlar, sınava az bir zamanın kaldığı şu günlerde, öğrencilerin rahatlamasının önemli olduğunu açıklıyor. TRT Haber'in aktardıklarına göre; öğrencinin, 1 yıl içinde öğrenebileceği her şeyi öğrendiğini söyleyen uzmanlar: “Öncelikle bunun bir sınav olduğunu ve hayatın her aşamasında böyle sınavlarla karşılaşabileceklerini unutmamalıdırlar” dediler.

- TEOG Öncesi Öneriler

Öğrenciler, sınav tarihi yaklaştıkça ders çalışmayı azaltmalı, son gün ise ders çalışmamalıdır. Kendisini yoracak, strese sokacak ortamlardan uzak durmalı, arkadaşlarıyla sınav konusunda konuşmamalıdır. Böylelikle stres düzeyi azaltılmış olacaktır.

Öğrenci, kendisiyle motive edici konuşmalar yapmalıdır. Fazla yorulmadan yapılan küçük tekrarlar da faydalı olacaktır.

Sınavdan önce rahatsız edici yemekler yememeli, her zaman yeme alışkanlığı nasılsa o şekilde beslenilmeli, uyku saatine dikkat edilmelidir. Alışılan uyku saatinde yatılmalıdır. Böylelikle sınav kaygısı da azaltılmış olacaktır.

- Derslere Göre Uzman Analizleri

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:

Çalışma takvimine göre öğrenciler; Kader ve Kaza Zekat, Hac, Kurban İbadeti, Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar Kur’an’da Akıl ve Bilgi, İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar ünitelerinin tamamından sorumludur.

Bilgi sorularında yer alan olumlu ve olumsuz eklere dikkat edilmelidir. Sorular yorumlanırken 2 şık arasında kalınan durumlarda, metinde verileni en doğru şekilde karşılayan şık işaretlenmelidir.

Türkçe:

Soru dağılımının ağırlıklı olarak okuma-anlama becerisini ölçen sorulardan oluşacağı düşünülüyor. Öğrenciler, paragraf sorularını anlayabilmek için öncelikle soru kökünü iyi okumalı bu doğrultuda verilen paragrafların konusundan hareketle ve anahtar kelimeler üzerinden metin çözümlemesi yapmalıdır.

Sözcükte anlam konusunda ise mecaz anlamla ilgili sorularda verilen sözün gerçek anlamından hareketle çıkarımda bulunmak gerekir. Yazım kuralları ve noktalama işaretlerinde günlük hayatta yapılan hatalı kullanımlardan kaçınarak ve dikkatli bir gözle çözüm yapılmalıdır.

Fen Bilimleri

: 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Merkezi Ortak Sınavı kazanımlarına ilk defa dahil edilen Işık ve Ses ünitesinin Işık konusundan ve Yaşamımızdaki Elektrik ünitesinin ilk dört kazanımından sorumlu olunacak. Fen Bilimlerinde, grafik ve tabloların iyi analiz edilmesi gerekmektedir.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük:

T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine ait soruların çoğunluğunun “Ya İstiklal Ya Ölüm”, “Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar “ ve “Atatürkçülük” ünitelerinden geleceği beklenmektedir. “Bir Kahraman Doğuyor” ve “Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler” ünitelerinden de soru gelebileceği ve sınavdan önce bu ilk 2 üniteye ait konuların tekrarının yapılması çok faydalı olacaktır. Ayrıca “Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar” ve “Atatürkçülük” ünitelerinin birbirini tamamlayan üniteler olduğu da unutulmamalıdır.

Matematik:

Soruların yarısından fazlasında çok adımlı işlemler olabilir. Sorularda verilenlerin ve istenenin ne olduğuna dikkat edilmelidir.

Yabancı Dil:

Yabancı dil sınavının ağırlıklı olarak İletişim, İnternet, Spor, Turizm ve Günlük Yaşam konuları üzerinden yapılması bekleniyor. Farklı ünitelere ait konular, tek bir metinde verilebilir. Öğrencilerin bunlara dikkat etmesi gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme