- Haberler
- Personel Alımı
- Toplu Sözleşme Memurların Zam Pazarlığında Süre Doldu ! Şimdi Ne Olacak?
Toplu Sözleşme Memurların Zam Pazarlığında Süre Doldu ! Şimdi Ne Olacak?
Memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yasal olarak belirlenen sürenin sonuna gelindi.
Memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yasal olarak belirlenen sürenin sonuna gelindi. Peki şimdi ne olacak?
HAKEM KURULUNA BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI
Yasal sürenin sona ermesinin ardından toplu sözleşmeyle ilgili Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru süreci başlamış oldu.
Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Sendikaları Heyeti arasında toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başladı. 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi tamamlandı.
Hükümet ve memur sendikaları arasında 20 günlük süre zarfında sözleşme konusunda mutabakat sağlanamadı. Konu ile ilgili olarak anlaşma için belirlenen sürenin sona ermesi ile toplu sözleşmede Hakem Kuruluna başvuru aşamasıa gelindi. Bu süreç kapsamında memur sendikaları ya da hükümet tarafından 21 Ağustos 2019 ile 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Hakem Kuruluna başvuru yapılması gerekmektedir.
Görüşme kapsamında 16 Ağustos 2019 tarihinde Kamu İşveren Heyeti adına ilk zam teklifi açıklanmıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti. Bunun ardından 18 Ağustos 2020'de yüzde 4+4 ve 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni bir teklif yapıldı. Yapılan teklif ise yine Memur Sen tarafından kabul görmemişti.
Toplu sözleşmede bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.
Bakmadan Geçme





