- Haberler
- Gündem
- Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Çıkışı
Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Çıkışı
2016 yılında sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat konusu yeniden gündeme geldi.Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen, daha sonra iptal edilen sözleşmeli öğretmen atamaları 2016 yılında yeniden uygulamaya koyuldu.
2016 yılında sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat konusu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen, daha sonra iptal edilen sözleşmeli öğretmen atamaları 2016 yılında yeniden uygulamaya koyuldu.
2016-2017 eğitim öğretim yılı için, Milli Eğitim Bakanlığı 5 bini dershane öğretmenleri arasından olmak üzere, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Sözleşmeli öğretmen atamaları için sözlü mülakatlar eride kaldı. Mülakata giren adaylardan ve Eğitim sendikalarından, mülakatlara ilişkin tepkiler geldi.
Hem öğretmen adayları hem sendikalar, mülakatlar nedeniyle eşitlik olmayacağı konusuna değindiler.
Mülakatların sona ermesinin ardından, sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih işlemleri başladı. Beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması nihayet bugün yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre; atamalar bugün 17.00'da yapılacak.
Atamaların yapılacağı 10 Ekim gününde, gündemde olan mülakat konusunda bir tepki de Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'tan tepki geldi. Koncuk, twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarında:
" 2005'de kısmi zamanlı sözleşmeli öğretmenlik ataması yapılmıştı. Türk Eğitim Sen bu uygulamaya dava açan tek sendikaydı ve iptalini sağladık.Kısmi zamanlı sözleşmeli öğretmenliği pek çok kişi hatırlamaz. Bu uygulama sadece eğitim öğretim sürecinde görevlendirmeye dayanıyordu.
Türk Eğitim Sen'in iptal ettirdiği kısmi zamanlı sözleşmeli öğreticilikten sonra 2006 yılında bu defa 4B'li öğretmen alımı başlatıldı.2006 yılından 2011 yılına kadar, 4B'liliğin iptali için yapmadık eylem, söylemedik söz bırakmadık. Seçim öncesinde iptal edileceği açıklandı.
2012'de iptal edilen sözleşmeli öğretmenlik bu defa daha beter şekilde,mülakat denilen ucube anlayış, 2016 yılında adeta yeniden hortladı. Bunları hatırlatıyorum çünkü bugün 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Hem de hala tartışılan mülakat puanları ile.
Atanamayan mutlu olamayacaktır elbette, ancak işin garip yanı atananlar da mutlu ve huzurlu olmayacak. Tüm vebal sebep olanlarındır." ifadelerini kullandı.
Kamupersoneli.net
Bakmadan Geçme





