- Haberler
- Gündem
- Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'tan Suriyeliler Kayıtlı, Sendikalı Çalışsın Talebi!
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'tan Suriyeliler Kayıtlı, Sendikalı Çalışsın Talebi!
Türk Metal Sendikası'nın 16'ncı Olağan Genel Kurulu düzenlendi.81 üye ile teslim aldıkları sendikayı bugün 205 bin üyeye çıkardıklarını açıklayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak 738 iş yerinde Türk Metal'in bayrağını dalgalandırdıklarını
Türk Metal Sendikası'nın 16'ncı Olağan Genel Kurulu düzenlendi. 81 üye ile teslim aldıkları sendikayı bugün 205 bin üyeye çıkardıklarını açıklayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak 738 iş yerinde Türk Metal'in bayrağını dalgalandırdıklarını belirtti.
Kavlak Ocak ve Aralık ayında ne kadar ücret alıyorlarsa aynısını almak istediklerini ifade ettiği açıklamasında;
"Biz ocak ayında ne kadar ücret alıyorsak aralık ayında da onu almak istiyoruz. Reform yapılmak isteniyorsa bu konuda yapılsın." dedi.
Sendika üye sayısını artırdıklarını belirten Kavlak başarıya imza attıklarını belirterek;
"81 bin üyeyle teslim aldığımız sendikamızı bugün 205 bin üyeye çıkardık. 18 şubemiz vardı, bugün bu sayı 32'ye ulaştı.
421 iş yerinde örgütlüydük, bugün 738 iş yerinde Türk Metal'in bayrağını dalgalandırıyoruz." dedi.
Eğitim ve sosyal sendikacılığın yanı sıra bilimsel olarak sendikacılığın öncüsü olduklarını belirtti ve;
"Örgütlü olduğumuz birçok yabancı sermayeli iş yerinin, işverenlerinin Avrupalı olmasından hareketle, Avrupa sendikalarıyla ilişkilerimiz her geçen gün güçleniyor.
Geçtiğimiz ay, dünyanın en büyük işçi örgütü Industriall Küresel'e üye olmanın onurunu yaşıyoruz." açıklamasını yaptı.
Toplu iş sözleşmesi hakkında başarılara imza attıklarını belirten Kavlak açıklamasında;
"Oturduğumuz her sözleşme masasından zaferle kalktık. Türkiye işçi sınıfının enflasyona mahkum edildiği bir dönemde, biz enflasyonun kat be kat fazlasını aldık.
Son sözleşmemiz, zaten bütün sonuçlarıyla imzaladığımız gün efsane oldu ve yüzyılın sözleşmesi adını aldı.
Taban ayarlaması, erzak yardımı, banka promosyonu, tamamlayıcı sağlık sigortası. Hepsini ama hepsini sözleşmelere ilk kez biz yazdırdık." dedi.
Suriyelilerin çalışması hakkında açıklama yapan Kavlak Suriyelilerin kayıtlı olmalarını, sendikalı olmalarını talep ettiklerini ifade ederek;
"Bugün tezgahlarda on binlerce Suriyeli çalışıyor. Hepsi kayıt dışı çalıştırılıyor. Sigorta, prim, vergisi, servisi, yemeği yok.
Biz, elbette ki Suriyeli kardeşlerimize yönelik ayrımcı ve dışlayıcı uygulamalara karşıyız. Biz yalnızca, onların ucuz iş gücü olarak, adeta köle gibi sömürülmelerine itiraz ediyoruz.
Onların da ülkemizde kaldıkları süre içinde insanca çalışma koşullarına kavuşmasını istiyoruz. Kayıtlı olmalarını, hatta sendikalı olmalarını istiyoruz." dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise Türk Metal'in üniversite kuracağını ifade ederek;
"Bu ülkede patronların, işverenlerin yani herkesin üniversitesi var. Türk-İş Türk Metal üniversitesi, Türk-İş'e de Türk Metal'e de yakışır.
Bunlarla ilgili çalışmayı arkadaşlar yapıyorlar, kısa zamanda bununla ilgili müspet bir haber bekliyorum. Bu görevi bırakmadan bunu görüp öyle gitmek istiyorum.
Bazı belediyeler var, bırakın işçi kimin örgütünde olursa olsun. İstediği partiye oy veriyor, istediği takımı tutuyor. Siz bizim sendikalarımızdan ne istiyorsunuz ?" dedi.
Bakmadan Geçme





