- Haberler
- Gündem
- Türkiye genelinde elektrik kesintisi mi olacak? Kapatılan termik santrallerin ardından Bakan Dönmez'den flaş açıklama!
Türkiye genelinde elektrik kesintisi mi olacak? Kapatılan termik santrallerin ardından Bakan Dönmez'den flaş açıklama!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 5 termik santralin kapatıldığını duyurdu.Bakan Kurum'un açıklamaları sonrasında termik santallerle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik kesintisi yaşanmaması için gerekli tedbirlerin
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 5 termik santralin kapatıldığını duyurdu.
Bakan Kurum'un açıklamaları sonrasında termik santallerle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik kesintisi yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.
TERMİK SANTRALLERDEN DOLAYI ELEKTRİKLER KESİLECEK Mİ?
Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, "13 santralin 7'si elektrik üretimlerine devam edecek. Üretimin belli bir süre son bulması işleyişi engellemeyecek. Dolayısıyla burada herhangi bir arz sıkıntısı yaşamayacağız. Kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücü bin 883 megavat. Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut" dedi.
"Üretimin belli bir süre son bulması işleyişi engellemeyecek." ifadelerini kullanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dolayısı ile burada herhangi bir arz sıkıntısı yaşamayacağız. Bildiğiniz gibi bu piyasalar uzun süredir serbestleşti. Yüzde 20'si buradan yüzde 80'i özel sektörden üretiyoruz. Yeni yapılan tesislerde çevre için herhangi bir sıkıntı yok. Diğer yapılan tesisler geçmişte yapılmış günümüz şartlarına uyumsuzluk oluşturmuştu. Kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücü bin 883 megavat. Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut. Kaynak çeşitliliğimiz günden güne artıyor. Böyle bir olayı 2000'lerin başında karşılaşsaydık. Kaç gün elektriksiz kalacağız bunu tartışıyor olurduk. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. Bu sektöre girenler kurallara uymasını bekliyoruz. Çevre uyumunda bu tesislerin gecikmesi söz konusu olursa gereken şekilde davranmaktan kaçınmayacağız" şeklinde konuştu.
Ayrıca Bakan Dönmez, "Kül ve atıklarının depolanması gibi bir çok husus var. bunun içinde. Kabaca böyle bir rakamdan bahsedebiliriz" dedi.
TERMİK SANTRALLERDE İŞTEN ÇIKARILANLAR
Termik santrallerin kapatılması ile birlikte işsiz kalacak olan çalışanlarla ilgili olarak da açıklama yapan Bakan Dönmez, "Bu kapatılan işletme sahipleriyle görüşüyoruz. İşçinin mağdur edilmemesi adına. İşçilerimizin hak hukuku neyse; onun takipçisi olacağımızı olumsuzluk yaşanmaması adına bu süreci yakından takip edeceğimizi bilgilendirmek isterim" ifadelerini kullandı.
ÜLKE GENELİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ Mİ OLACAK?
Bakan Dönmez'in açıklamaları sonrasında akıllara ülke genelinde elektrik kesintisi olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.
Bakmadan Geçme





