Türkiye'nin aldığı koronavirüs aşısının etkinliği belli oldu!
Çin'in ürettiği Sinovac koronavirüs aşısının Brezilya'daki Faz-3 deneme sonuçları belli oldu.Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de yüzde 91,25 olarak açıklanan aşının etkinliği, Brezilya'da yüzde 78 olarak hesaplandı.
Çin'in ürettiği Sinovac koronavirüs aşısının Brezilya'daki Faz-3 deneme sonuçları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de yüzde 91,25 olarak açıklanan aşının etkinliği, Brezilya'da yüzde 78 olarak hesaplandı.
BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRDI
Türkiye'nin almış olduğu Çin üretimi koronavirüs aşısının sonuçları ile ilgili bir kaynak Reuters'a önemli açıklamalarda bulundu. Kaynak, yapmış olduğu açıklamasında, "Bu, aşının Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da düzenleyici kurumdan onay almasına bir adım daha yaklaştırdı" ifadesini kullandı.
BREZİLYA VE ENDONEZYA'DA AAŞIYI KULLANMAYA HAZIRLANIYOR
Türkiye'nin aldığı Sinovac koronavirüs aşısını alan Brezilya ve Endonezya da aşıyı kullanmaya hazırlanıyor. Türkiye'ye ek olarak Çin'in Şili, Singapur, Ukrayna ve Tayland gibi ülkelerle de anlaşması olduğu ifade edildi.
BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI
Bakan Koca'da geçtiğimiz günlerde yaptığı aşı açıklamasına ilişkin, Sinovac koronavirüs aşısının etkinliğinin yüzde 91,25 oranında olduğunu belirtmiş, ilk aşamada 9 milyon vatandaşın aşılanacağını söylemişti.
Bakmadan Geçme





