- Haberler
- Gündem
- Türkiye'nin savaştaki tavrı netleşiyor! Elektrik faturalarına indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak
Türkiye'nin savaştaki tavrı netleşiyor! Elektrik faturalarına indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında iki başlık dikkat çekerken alınacak olan kararlar sonrasında ise Türkiye'nin savaştaki tavrının netleşeceği bildirildi.Ayrıca elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesinin de açıklanması b
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında iki başlık dikkat çekerken alınacak olan kararlar sonrasında ise Türkiye'nin savaştaki tavrının netleşeceği bildirildi. Ayrıca elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesinin de açıklanması beklenmektedir. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda beşinci güne girilirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündemi yoğun.
TÜRKİYE'NİN TAVRI BELLİ OLACAK
Söz konusu toplantıda Rusya’nın saldırıya son vermesi için başta arabuluculuk olmak üzere atılabilecek çeşitli adımlar konuşulacağı belirtildi ve her iki ülkeyle yürütülen diplomatik ilişkiler, savaş bölgesindeki Türklerin durumu ve askeri müdahalenin Türkiye’ye etkileri de bugün masaya yatırılacağı bildirildi.
ELEKTRİK DÜZENLEMESİ
Türkiye'nin Montrö Anlaşması uyarınca Rusya gemilerini boğazlardan geçirip geçirmeme kararının da gündeme gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra kabinenin ikinci önemli konusu, 1 Mart’tan itibaren elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesi olacağı belirtildi ve son kabine toplantısında 150 kilovatsaatlik indirimli tarife limiti 210 kilovatsaate çıkarılırken, 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlara yapılacak yeni düzenlemenin açıklanması beklenmektedir.
ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son toplantının ardından yaptığı açıklamada yeni düzenlemeyi duyurmuştu. Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:
"Kurumlarımız 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarifeyle ilgili vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilme yapacaktır"
Yeni düzenlemelerin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması beklenmektedir.
Bakmadan Geçme





