Genel

ÖSYM Duyurdu! TUS İptal Edilmeyecek Sonuçlar 15 Mart'ta Açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) hakkında soru iptal edilmesiyle alakalı olarak yeni açıklama yapıldı.

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar arasında en çok tartışma konusu olan TUS hakkında soru iptali gündeme gelmiş ve adaylar büyük bekleyiş içerisine girmişti. Ancak beklenen olmadı.

Sınava giren adayların hiçbiri belirtilen soruların iptali için mahkemeye başvuru yapmaları ve hem sonuçlarının açıklanmasını aylarca geciktirecek ve hemde yerleştirmelerin gecikmeli olarak yaşanmasından dolayı tartışma konusu olmuştu.

ÖSYM tarafından yapılan düzenlemeler TUS hakkında işlemiş ve ÖSYM bu konusu Sağlık Bakanlığı ve Tıpta Uzmanlık Kurulu üyelerinin yanı sıra YÖK üyeleri ve rektörler tarafından toplantı yapılarak süreç konuşuldu ve sınav hakkında detaylar ele alındı.

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer sınavla alakaı olarak sınavda soru iptaline yol açacak süre hakkında iyileştirme yaptıklarını belirtmiş ve süreklilik arz edeceğine yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

Söz konusu bu detaylara göre yapılan çalışmalar 25 Şubat 2018 tarihinde yapılan TUS’a yansımış oldu ve bununla beraber sınav iptali veya soru iptali için herhangi bir mahkeme başvurusu yapılmadı. TUS’ta sorular iptal edilmedi ve sonuçlar planlandığı zamanda 15 Mart 2018 tarihinde açıklanacak.

Kamupersoneli. net I ANKARA