Genel

ÖSYM, TUS 2016 yerleştirme sonuçlarını açıkladı

 TUS NEDİR? 

Tus, Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb meslek mensupları) girebildiği bir sınavdır. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bir sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir ve tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor ünvanını kazanır.

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 2016 İlkbahar Dönemi yerleştirme sonuçları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi web adresi olan www.osym.gov.tr adresi üzerinden yayımlanmıştır. İlgili duyuru ve sonuçlar için aşağıya göz atabilirsiniz.

DUYURU (20 Mayıs 2016)

2016-TUS İlkbahar Dönemi:

Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

2016 TUS (İlkbahar Dönemi) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları 20 Mayıs 2016 günü saat 16:05’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.