TÜSİAD İsim Değişikliğine Gittiğini Açıkladı
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) gerçekleştirmiş olduğu 48 Olağan Genel Kurulu'nun ardından isim değişikliğine gittiğini duyurdu.TÜSİAD İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ Genel kurulda gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan oylamada, oy birliği ile a
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) gerçekleştirmiş olduğu 48 Olağan Genel Kurulu'nun ardından isim değişikliğine gittiğini duyurdu.
TÜSİAD İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ
Genel kurulda gerçekleştirilen toplantı sonrası yapılan oylamada, oy birliği ile alınan karara göre, TÜSİAD'ın adı Türk Sanayici ve İşadamları Derneği yerine Türk Sanayici ve İşinsanları Derneği olarak değiştirildi.
OHAL KALDIRILSIN AÇIKLAMASI
48 Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan TÜSİAD Genel Başkanı Erol Bilecik, gündeme ilişkin önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.
OHAL sürecinin uzatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erol Bilecik konuya ilişkin olarak, Türkiye’nin hem dünyada hak ettiği saygın konumu koruyabilmesi hem de gelişmesi, kalkınması için yakın tarihin hepimizi sarsan bu travmalarından kurtulup hızla normalleşmeye başlaması gerekir. Bu nedenle atılması gereken ilk adımın, daha öncede başka vesilelerle gündeme getirdiğimiz OHAL’in sonlanması ve bir daha tekrarlanmaması olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
TUTUKLU GAZETECİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA
TÜSİAD Genel Başkanı Erol Bilecik, Genel Kurul'da yapmış olduğu konuşmasında çeşitli suçlardan dolayı tutuklu bulunan gazetecilere yönelikte açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararı hatırlatan Bilecik kararın alt mahkeme tarafından uygulanmadığını ifade etti.
Önde gelen hukukçuların kararı anayasal düzene aykırı bulduklarını iddia eden TÜSİAD Genel Başkanı Erol Bilecik şu açıklamalarda bulundu.
"Anayasa Mahkemesi’nin, tutuklu gazetecilerin tutukluluk hallerinin kalkması için verdiği karar alt mahkeme tarafından maalesef uygulanmadı. Önde gelen hukukçularımızın, hatta siyasi yönü ne olursa olsun hukuku ve anayasal düzene aykırı buldukları bu kararla, aslında Türkiye’nin AB üyeliğini, demokrasinin yetersizliği üzerinden engellemek isteyenlerin eline tırnak için güzel bir koz verdiğimizden şüphe yoktur. Anayasayı yaşatan içindeki ifadeler kadar, dışındaki uygulamalardır. Medeniyetin ilk şartı şüphesiz adalettir, hukuk devletin toplumsal düzenidir. Adalet olmadan düzen olmaz. Kısaca demokrasi su ise bunun testisi mutlaka adalettir"
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





