• Haberler
  • Gündem
  • Üç Ülkeden ABD'ye İran'daki Yaptırımlar Hakkında Resmi Mektup Gönderildi

Üç Ülkeden ABD'ye İran'daki Yaptırımlar Hakkında Resmi Mektup Gönderildi

İngiltere, Almanya ve Fransa tarafından ABD'ye resmi bir mektup yollanarak söz konusu mektupta İran'a karşı uygulanacak yaptırımlarda Avrupalı şirketlere muafiyet uygulanması istendi.BAŞKAN TRUMP ÜLKESİNİ NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKMİŞTİ Bilindiği gibi geçtiği

İngiltere, Almanya ve Fransa tarafından ABD'ye resmi bir mektup yollanarak söz konusu mektupta İran'a karşı uygulanacak yaptırımlarda Avrupalı şirketlere muafiyet uygulanması istendi.

BAŞKAN TRUMP ÜLKESİNİ NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKMİŞTİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump ülkesinin nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Ayrıca Donald Trump İran'la ticaret yapan şirketlere ABD tarafından yaptırım uygulanmasının da önünü açmıştı.

Söz konusu mektubun ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderildiği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra mektupta İran'ın uluslararası para transferi yapılmasına olanak tanıyan SWIFT sisteminden çıkarılmaması da istendi.

Konu ile ilgili olarak ayrıntılar geldikçe ziyaretçilerimizle paylaşacağız...

KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme