Üçok Açıkladı: Yardımcım Tüfekçi FETÖ Üyesi
Ahmet Zeki Üçok FETÖ soruşturmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerde meydana gelen olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.Azerbaycan' a kaçan 3 astsubay ve 4 sivil hakkında açıklamalarda bulunan Üçok, bu durum kendisinin başsavcı olduğu döneme denk
Ahmet Zeki Üçok FETÖ soruşturmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerde meydana gelen olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Azerbaycan' a kaçan 3 astsubay ve 4 sivil hakkında açıklamalarda bulunan Üçok, bu durum kendisinin başsavcı olduğu döneme denk geldiği ve durumdan sadece yardımcısı olan Özgür Tüfekçi ve Şafak Canlı'ın haberinin olduğunu dile getirdi.
Ergenekon ve Balyoz davaları Işık Evleri yapılanması soruşturmaları sonucunda tutuklanan Üçok, yardımcısının FETÖ üyesi olduğunu söyledi.
15 Temmuz darbesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan eski emekli askeri hakim Üçok, Fetullah Gülen'in askeriye hakkındaki bazı söylemlerine karşı çıktı. Gülen, darbeyi askeriyenin kendi yaptığını ve bu durumdan haberinin olmadığını ifade etmişti ancak TSK'daki yapılanmadan en fazla haberdar olan kişilerdeb birisi olarak Üçok, darbeye katılan şahısları tek tek tanıyorum hepsi FETÖ'cüdür açıklamalarında bulundu.
Darbenin Atatürkçü ve laik subaylar tarafından yapıldığını 16 Temmuz günü ifade eden Gülen hakkında tam bir yalan makinası olduğunu ve darbeye katılanların hepsinin FETÖ'cü olduğunu eski askeri hakim Üçok ifade etti. Bu yalanı destekleyen tek taraf ise Pentagon olarak biliniyor diyerek ifadelerini sonlandırdı.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme