• Haberler
  • Gündem
  • Üçüncü Doz Aşılamada Son Gelişmeler! Bugün Başladı!

Üçüncü Doz Aşılamada Son Gelişmeler! Bugün Başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , sağlık çalışanları nda ve 50 yaş üstü gruplarda üçüncü doz aşılamanın yapılacağını duyurmuştu.Aşılama çalışmalarına bugün itibariyle başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

,

sağlık çalışanları

nda ve

50 yaş üstü

gruplarda

üçüncü

doz

aşılamanın yapılacağını duyurmuştu.

Aşılama

çalışmalarına bugün itibariyle başlandı.

Üçüncü

doz

aşısını olacak vatandaşlara istedikleri aşıyı seçme şansı verildi.

Fahrettin Koca konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Bilim Kurulumuz 3. doz aşıların gerekliliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Buna göre 50 yaşından büyük vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın hangi aşı ile olursa olsun 3. doz aşı olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdık. 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız yarından itibaren (1 Temmuz) istedikleri aşı ile 3. doz aşılarını olmak üzere randevu alabilecekler. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar 3. doz olarak istedikleri aşıyı olabilirler. Bu konuda tercih sizlere aittir. Gönül rahatlığı ile istediğiniz aşıyı 3. doz olarak yaptırabilirsiniz."

Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda 50 yaş ve üzeri bireyler ile sağlık kurumlarında çalışanlar bugünden itibaren üçüncü doz aşılarını olabiliyorlar.

BioNTech aşısında ise ikinci dozu alma süresinin 4 haftaya indiği duyuruldu. İlk dozunu alan kişiler, ikinci doz için randevularını bir ay sonrasına alabilecek.

AŞILAMA 50 MİLYONA YAKLAŞTI

Haziran ayı itibariyle aşılama çalışmalarına verilen hız devam ediyor. Yaş grubunun 18'e kadar inmesiyle aşı sayısı 50 milyona yaklaştı. Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan bilgilere göre toplam aşı sayısı 49.823.927 oldu. İlk dozu alanların sayısı 34.713.914.

İkinci dozda ise sayı 15.110.013 olarak belirtildi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme