Ulaştırma Bakanlığında Siber Güvenlik İçin Yeni Kadro İhdası Yapılacak

Bir çok ülkede sıkıntıya neden olan uluslararası siber saldırılara yönelik hükümet, yeni önlemler alıyor.Siber güvenliği sağlamaya yönelik yeni çalışmaları anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber güvenliğine ilişkin önemli p

Bir çok ülkede sıkıntıya neden olan uluslararası siber saldırılara yönelik hükümet, yeni önlemler alıyor. Siber güvenliği sağlamaya yönelik yeni çalışmaları anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber güvenliğine ilişkin önemli projelerinden biri olan KamuNet'in (kamu sanal ağı) bütün kamu kurum ve kuruluşlarında 2017 sonu itibariyle kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuya ilişkin olarak kurum ve kuruluşların bilgi işlem trafiğinin KamuNet üzerinden gerçekleşmesinin sağlanmasıyla siber olaylara karşı güvenlik katmanını daha üst seviyeye çıkaracaklarını belirtti ve açıklamalarında "Siber saldırıda ülkemizin ve bilişim sistemlerimizin zarar görmesi minimize edilmiş olacak" ifadelerine yer verdi.

Yenişafak'ın haberine göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan KamuNet ağına bağlanma ve KamuNet ağının denetimine ilişkin usul ve esaslar hakkındaki tebliğin taslak olarak Başbakanlığa gönderildiğini ve bugünlerde yayımlanmasını beklediklerini belirtti. Milliyet'te yer alan habere göre Arslan, ayrıca ulusal siber olaylara müdahale merkezi (USOM), siber olaylara müdahale (SOME) ekiplerine ilişkin düzenlemeler, siber güvenliğe ilişkin hem sır saklama hem denetleme, yaptırımlar, muafiyet ve kadro ihdası gibi önemli maddelerin olduğunu kanun taslağının da Başbakanlığa yeni gönderildiğini açıkladı.

"SİSTEMLERE ZARAR VERMESİN"

"Siber saldırılar konusunda gerekli tedbirleri alma konusunda çok ciddi mesafeler kat ettik. KamuNet ile birlikte herkesi sıklıkla denetleyebilme ve kendilerini buna uygun hale getirdiklerini görme şansımız olacak. Varsa bir eksiklik ve açık onları hemen gidermeleri konusunda uyaracağız. Ancak bu açıklığı ve eksikliği giderinceye kadar da sisteme erişimlerini engelleyeceğiz ki başkaları onların o açığından yararlanıp kamudaki sistemlere zarar vermesin."

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme