• Haberler
  • Gündem
  • Uzman Deprem Bilimci Profesör Ercan, Bingöl depreminden sonra 4 ili uyardı! Deprem bekleniyor!

Uzman Deprem Bilimci Profesör Ercan, Bingöl depreminden sonra 4 ili uyardı! Deprem bekleniyor!

Uzman Deprem Bilimci Prof.Dr.

Uzman Deprem Bilimci Prof. Dr. Ercan, meydana gelen Bingöl depreminden sonra yaptığı değerlendirmede, "Deprem beklenen yerlere baktığımızda Muş, Varto, Bingöl, Erzincan, Erzurum bölgeleri öncelik aldı. Çünkü Doğu Anadolu fay kırığı en sonunda Kuzey Anadolu fay kırığı ile birleşti" ifadesini kaydetti.

DEPREM BEKLENİYOR

Uzman isim yaşanan dünkü deprem sonrasında, deprem bekleyen yerleri sıraladı. Ercan açıklamasında Muş, Varto, Bingöl, Erzincan ve Erzurum bölgelerinde yaşayan vatandaşları uyardı.

GERGİN OLAN BÖLGELER VAR

Prof. Ercan, açıklamasına devam ederken, bazı bölgelerin gergin olduğunu ifade ederek, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Burada önemli olan yerlerden Niksar, Reşadiye, Amasya ve Merzifon'a dikkat. Gelecek 10 yıl içinde Sakarya çukuru, Kaynaşlı, Düzce, Adapazarı, Akyazı ve İznik bölgelerinde deprem duyarlılığı yüksek alanlar. Marmara'nın güneyinde Bandırma, Gönen doğrultusu, Balıkesir ve Sındırgı arası gergin. Özellikle Aydın-Büyük Menderes çukurunun bulunduğu Denizli'den başlayıp Nazilli, Aydın, Kuşadası, Söke, Simav ve Sisam Adası'nın bulunduğu kesim gergin"

EN RİSKLİ BÖLGELER

Ercan, açıklamasına riskli bölgelerin olduğunu belirterek, bu bölgede yaşanların dikkatli olması gerektiği konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Açıklamanın devamı şu şekilde:

"Güney Ege yayı olarak aldığımız Dalma Batma kuşağının Girit, Rodos, Fethiye, Finike, Kaş ve Marmaris kesiminde gerginlik birikimi var. Ege sularında son bir yıldır bu gerginlik Ege'nin doğusuna doğru kayma eğiliminde. Çameli'nin bulunduğu kesimden Burdur, Isparta büklümü Beyşehir, Afyonarahisar'ı çekince altına sokacak nitelikte. Diğer bir bölüm ise Hatay, İskenderun, Antakya, Ölüdeniz kırığı çok uzun süredir geriliyor. Çukurova'nın bulunduğu kesimde Osmaniye, Adana ve Ceyhan uzun süredir bir deprem üretmiyor. Bu gelecek olan yeni deprem yukarıda saydığım yerlerden hepsinde olacak ama hangi sırayla olacağını kestirmek güç. Buralara dikkat etmek şart"

GÜVENLİ YERLER

Ülke içerisinde güvenli olan yerleri sıralayan Ercan, "Kilis, Şırnak, Diyarbakır'ın güney kesimleri. Yozgat ve Sivas'ın orta kesimleri. Ankara, Konya, Karaman ve Niğde dolayları ile Trakya'nın kuzey kesimi çok güvenli yerler" dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme