• Haberler
  • Gündem
  • Uzman isim açıkladı: Yüz yüze eğitim çocukların aşılanması ile mümkün

Uzman isim açıkladı: Yüz yüze eğitim çocukların aşılanması ile mümkün

Yüz yüze eğitim in belirtilen tarihte başlayıp başlamayacağı hâlâ kafalarda soru işaretiyken Sağlık Bakanlığı'ndan 12 yaşa kadar inen aşılama talimatı geldi.12 yaş ve üzeri kronik hastalığı olan çocukların aşı gruplarına dahil edilmesiyle yüz yüze eğitim

Yüz yüze eğitim

in belirtilen tarihte başlayıp başlamayacağı hâlâ kafalarda soru işaretiyken Sağlık Bakanlığı'ndan 12 yaşa kadar inen

aşılama

talimatı geldi. 12 yaş ve üzeri kronik hastalığı olan çocukların aşı gruplarına dahil edilmesiyle

yüz yüze eğitim

e geçişte de

aşılama

adına önemli bir adım atılmış oldu. Uzmanlar da bilimsel verilere dayanarak aşının çocuklar üzerinde etkilerine yönelik peş peşe açıklamalarda bulundu. Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslınur Özkaya Parlakay da aşının önemine dikkat çeken isimlerden.

Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslınur Özkaya Parlakay, bilimsel araştırmaların, Kovid-19 aşılarının çocuklar için de etkin ve güvenilir olduğunu gösterdiğini söyledi.

Parlakay yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitime geçiş sürecinde 15 yaş ve üstündekiler ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstündekilerin aşılanmasının, okulların açık kalması için önemine işaret etti.

Uzmanlara göre çocuklar koronavirüsü daha hafif şekilde atlatıyorlar. Ancak bu kronik rahatsızlığı olan daha yüksek risk grubundaki bireylere hastalığı bulaştırmalarına engel olmuyor. Parlakay da velileri, toplumun ve çocuklarının sağlığı için aşı konusunda duyarlı olmaya çağırarak, "Bilimsel araştırmalar, Kovid-19 aşılarının çocuklar için etkin ve güvenilir olduğunu gösterdi. Risk yok denebilecek kadar az. Dolayısıyla ailelerin aşıyı yaptırmaktan kesinlikle çekinmemesi gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

18 YAŞ ALTI 10 BİN HASTA

Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 nedeniyle çok sayıda çocuk hastayı tedavi altına aldıklarını belirten Parlakay, şöyle devam etti: "Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanemizde, koronavirüs olan 18 yaş altı 10 bin civarında çocuk takip ettik. Özellikle yoğun bakımda yatan, hastalığın daha ağır seyrettiği çocuk hastalarımız adölesan ve obezitesi olanlar. Bu çocuklarımız, Kovid-19 enfeksiyonunu biraz daha ağır atlatıyorlar."

Prof. Dr. Parlakay, yüz yüze eğitimin devamlılığının sağlanabilmesi için yalnızca çocukların değil ailelerin, öğretmenlerin ve çocuklarla temas kuranların da aşı olmayı ihmal etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme