Validen vatandaşlara çağrı! 14 gün evden çıkmayın!
Amasya, koronavirüs risk haritasında kırmızı riskle ifade edilen iller arasında bulunuyor.Amasya Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamasında il genelindeki tedbirlerin arttırılarak, kentte seferberlik başlandığını duyurdu.
Amasya, koronavirüs risk haritasında kırmızı riskle ifade edilen iller arasında bulunuyor. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamasında il genelindeki tedbirlerin arttırılarak, kentte seferberlik başlandığını duyurdu. Vatandaşların zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri ve mümkün olduğu kadar 14 gün herkesin evde kalması gerektiği belirtildi.
ZORUNLU OLMADIKÇA SEYAHAT ETMEYİN
Vali Masatlı yaptığı açıklamasında, vatandaşların zorunlu olmadıkça, kırmızı renkli illere seyahat etmemeleri gerektiğini, zorunlu durumlarda da işin halledilmesinden sonra hemen geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Özellikle ziyaretler yerine bu dönemde telefonla olan iletişimin tercih edilmesi gerektiğini belirten Vali, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça öncellikle kırmızı renkte olan illerimize seyahat etmemelerini rica ediyoruz. Seyahatlerimizi olabildiğince kısıtlamalıyız. Gitmek zorundaysak da süratle orada işimizi halledip tekrar ilimize dönmemiz, bu noktada bize önemli fayda sağlayacaktır. Tabii diğer taraftan arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimizi de uzaktan devam ettirmekte fayda var. Diğer yandan taziye, özellikle geçmiş olsun ziyaretlerine de daha çok telefon ve sosyal medyadan cevap verebilirsek salgınla mücadelede önemli yol almış oluruz. Onun dışında vatandaşlarımızın her bakımdan duyarlı olup çevresindeki insanları uyarması, bu manada farkındalık oluşturması da salgınla mücadelemize katkı sağlayacaktır"
"14 GÜN EVDE KALIN"
Özellikle içerisinde bulunduğumuz 2 hafta içerisinde vatandaşların mümkün olduğu kadar evden çıkmaması gerektiğini söyleyen Vali, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Gelin, 2 hafta olabildiğince her şeyimizi kısıtlayarak, salgınla mücadeledeki gücümüzü artırarak bunun üstesinden gelelim. Bunu esnaflarımız, öğrencilerimiz, yaşlılarımız için yapalım. Gelin hep beraber mücadele edelim. Birlikte mücadele edersek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Amasya, 14 gün evimizde kalmaya gayret edelim. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Haritadaki rengimizi değiştirelim"
Bakmadan Geçme





