Vatandaşlara Rahatlık Sağlayacak İkinci Paket TBMM Başkanlığına Sunuldu
TBMM Başkanlığına sunulan yasa içerisinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak paketlere yer verildiği belirtildi.İşverenlere sigorta bildirimleri konularında eksikliklerini tamamlamaları için 15 gün süre verileceği ve bu düzeltmeyi yapmayanlara ise idari par
TBMM Başkanlığına sunulan yasa içerisinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak paketlere yer verildiği belirtildi.
İşverenlere sigorta bildirimleri konularında eksikliklerini tamamlamaları için 15 gün süre verileceği ve bu düzeltmeyi yapmayanlara ise idari para cezasının uygulanacağı ifade edildi.
Türkiye sınırları içerisinde yer alan otoyollar ve kontrollerin uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerini ödeme yapmadan çıkış yapan araç sahiplerine uygulanan idari para cezasının ve para cezasının 4 katına indirileceği açıklandı.
Tarım desteklemelerinin yararlanan çiftçilerin tarımsal sulamalarda kullandıkları elektrik borçlarının yasal takip altına alınmadan tahsilinde kolaylık sağlanacak.
Orman köylülerinin kalkınmasına yönelik olarak 2B düzenlemesi kapsamında başvuru yapmayanlara fırsat verilecek. Başvuru süresi, taşınmaz bedelini ödeme süresi taksitlerini ödemeyenlere ise 30 Kasım tarihine kadar süre verilecek.
Yetki belgelerini almamış veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapan vatandaşlara 50 bin Türk Lirası idari para ceza verilir hükmünün ise 1 Temmuz 2018 olan yürürlüğe girme tarihi, 1 Temmuz 2019 olarak değiştirileceği ifade edildi.
Ayrıca Atatürk Orman Çiftliği'nin belirlenen arazisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne; hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar yapılmak üzere 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edileceği açıklandı.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





