Yasaklar kaldırılacak zannedilirken, o ile yeni kısıtlamalar geldi!
Koronavirüs salgını kapsamında yerinde karar dönemi resmen başlıyor.Vaka sayılarının düşüş gösterdiği bazı illerimizde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak.
Koronavirüs salgını kapsamında yerinde karar dönemi resmen başlıyor. Vaka sayılarının düşüş gösterdiği bazı illerimizde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak. Ancak gelen bir son dakika haberine göre Trabzon'da artış gösteren vakalar sebebiyle yeni kararlar alındı.
Konuyla ilgili açıklama Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından yapıldı. Ustaoğlu, yaptığı açıklamasında yerel kısıtlama tedbirlerinin devreye girmeye başladığı belirtildi. Detaylar haberimizde
"ZORLANDIĞIMIZ AİLE İÇİ BULUŞMALAR"
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, artan vaka sayıları sebebiyle alınan kararlar için, "Maske konusunda sokaklarda bir sıkıntı yok ama bizim aşamadığımız ve kontrolde zorlandığımız aile içi buluşmalar" açıklamasını yaptı.
30 KİŞİ İLE SINIRLANDIRILDI
Bakan Koca, 8 - 14 Şubat vaka sayılarını il il paylaşmıştı. Yapılan paylaşımda vaka sayılarında artış gösteren illerden biri de Trabzon olarak açıklandı. Valilik tarafından alınan karara göre cenaze namazları ve taziye ziyaretleri ile yayılması sebebiyle cenaze namazları en çok 30 kişi ile sınırlandırıldı.
Aynı zamanda kırsalda aile içi buluşmaların engellenmesi için ise yetkililer denetimleri sıklaştırdı.
"KİMSEYE CEZA KESMEK İSTEMİYORUZ"
Vali Ustaoğlu, açıklamasında kimseye ceza kesmek istemdiklerini belirtirken, cenaze namazlarının 30 kişi ile sınırlandırıldığını, "Daha önce de cenazeler için kararlar almıştık. Ama vatandaşlarımız tarafından bu kararlar unutuluyor. Biz şimdi tekrar hatırlatma adına kamuoyuna duyuruda bulunduk. Taziye, ziyaretleri ve çok katılımlı cenazeler yasaklanmıştı 2 ay önce de. Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz. Bu durumda hoşumuza gitmiyor zaten. Ama bu konuda kararlı olduğumuzu da belirtmek istiyorum" şeklinde belirtti.
"DURUM HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR"
Trabzon'da ikamet eden Şeref İşler, durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini, "Alınan tedbirlere çok fazla rağbet gösterilmiyor. Herkesin kararlara uyması gerekiyor. Hafta sonları evde kalmamız bu sorunun çözümü olamayacak gibi. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Zaman akıp gidiyor, geçen zamandan hiçbir şey anlamıyorum" şeklinde ifade etti.
Bakmadan Geçme





