Genel

2016 YDS Sorularında Hata Var Mıydı?

2016 Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (2016 YDS) ilkbahar dönemi sınavı sabah 09:30’da başladı ve 2.5 saat sürdü. Her sınavda olduğu gibi sınava giren adayları dinlemeye ve onların sınav hakkındaki görüşlerine yer vermeye devam ediyoruz. Sınav heyecanını yaşayan bazı adaylar sınavda sorulan bazı soruların cevabının olmadığı iddiasında bulunuyor. Zaman zaman ÖSYM ‘nin yaptığı sınavlarda bu tür durumlar meydana geliyor. 2 Gün önce açıklanan 2016-YGS sınavında da 2 soru iptal edilmiş, 1 sorunun cevap şıkkı değiştirilmişti. Sınava giren adayların yorumlarına baktığımız zaman genelde “başlık sorusunun cevabı yok” , “telgraf başlık sorusu hatalıydı”  gibi yorumlara sık rastlıyoruz.

Sınav hakkında yorumda bulunan mustafa isimli bir ziyaretçimiz sınavın şimdiye kadar en zor yds olduğunu belirtmiş “Sinavi iyi gecmeyem arkadaslar uzulmesin. Son 10 yildir, girdigim 12. Kpds/yds. En zoru bu sinav idi. “

2016 YDS Başlık Sorusu Hatalı Mıydı?

İşte malum başlık sorusuna değerli bir ziyaretçimizin yorumu;

“96,25 puanım var full yapmak için girdim başlık sorusu kadar saçma bir soru hayatimda görmedim “

Yine ziyaretçilerimizden “Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan bir sınav gibi değil di. Özellikle readingler.” gibi yorumlar geliyor. Sınav hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmanız çok önemli.Sınav esnasında yaşadığınız aksaklıkları vb durumları bizlerle mail olarak paylaşabilir, Sayfanın en altındaki yorum butonunu kullanabilir, forum sayfamızı ziyaret edip çeşitli tartışmalara katılabilir, tartışma başlatabilirsiniz.

Yorum Sizden Haberleştirmek Bizden!

Milyonlarca insanı ilgilendiren sınavlarda yaşanılan hatalar, aksaklıklar vb. durumlar insanların gelecek hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sınavların uygulanması esnasında yaşanılan hataları haberleştirmeyi kendimize vazife edindik. Daha önce YGS ‘den 10 dakika erken çıkarılan adayları ve YGS sorularındaki hataları haberleştirmiştik. ÖSYM bir kaç gün önce söz konusu sorulara gelen itirazları değerlendirdiklerini ve soruların iptal edildiğini açıklamıştı.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Başımızda duran gözetmen ve salon başkanının ilk sayfanın arkasındaki uygulamadan haberi yoktu ve sınav süresi başladıktan sonra sınava giren bir arkadaşın farketmesi üzerine bize bu kısmı doldurmamızı söylediler. Diğer arkadaşlarda durum nasıldı merak ediyorum.

  2. 10 yıllık ing öğretmeniyim yds dersleri veriyorum sürekli ben de girdim dün yds ye en az 2 soru hatalıydı, anyone who ile başlayan soru ve diyalogdaki fingerprints sorusu ,100 almak için girdim ama malesef işbilmez ösym nin kurbanı oldum beni daha da üzen şey ise piyasadaki en tanınmış yds hocalarının da ösym nin peşine takılıp eyyam yapması

  3. Bizim başımızda duran gözetmenlerinde bu sayfa arkasındakilerden haberi yoktu. Bizim sınıfta kimsede bu sayfayı doldurmadı. Bizim OSYM yi arıyorum ulaşamıyorum. Bizim sınav iptal mi olacak veya bunun sorumlusu kim olacak? Ayrıca hatalı sorular kesinlikle var katılıyorum.

  4. 0 312 298 80 50 ösym yi aradım sorular ne zaman açıklanacak diye. belli değil diyorlar. herkes ararsa sanırım açıklamaları yönünde bir baskı oluşturacaktır.

  5. paragraf sorularında "ghrelin"in etkisinin sadece "food" ile sınırlı olmadığı şıkkı doğru olarak belirtilmiştir. Ancak paragrafta "ghrelin"in beynin bu etkiyi yaratan bölümüne etki ettiği belirtilmektedir. Cevabın net olmadığını düşünüyorum.

  6. Cümlelerin en yakın anlamlısını bulmada; "there is a possibility ……, so scientists are working hard to comprehend its unusual biology" biraz zorlama geliyor.

  7. 2009-2013 yıllları arasında NASA Kepler teleskopunun sağladığı bilgi nasıl olurda PRESENT PERFECT TENSE ile anlatılır? D cevabı kesinlikle hatalı.