Genel

2017 YDS İlkbahar Dönemi Başvuruları Başlıyor

2017 ilkbahar dönemi YDS başvuruları 8 Şubat- 16 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, elektronik ortamda ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yapılacak. Sınav ise 2 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek. 

2 Nisan 2017’de yapılacak olan YDS ilkbahar dönemi sınavı 09.30’da başlayacak ve 150 dakika sürecek. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8 Şubat 2017’de başvuru kılavuzunu yayımlayacak. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber başvuru işlemleri başlayacak. Sınava başvuracak adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzu dikkatle inceledikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.

– Sınav Ücreti

* ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda yer alacak olan sınav ücreti; T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’dcn başvuracak adaylar hariç), T.C Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’dcn başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) üzerinden yatırılacak.