Genel

2017 YDUS Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay mıydı, zor muydu?)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 YDUS sona erdi. Sınava giren adaylarla sınav sorularını tartışıyoruz. Sizce sınav soruları kolay mıydı, zor muydu?

2017 YDUS SONA ERDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2017 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı- YDUS Ankara’da yapıldı. Sınav, saat 10.15’te başladı. Sınavda; çoktan seçmeli soruların yer aldığı alanlarda 80 soru yer aldı ve cevaplama süresi 100 dakika verildi. Yazılı sınavın (açık uçlu sorularla yapılacak sınav) yapılacağı alanlarda ise en az 20 soru yer aldı ve cevaplama süresi  olarak 60 dakika  verildi.

Sınav; Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Üroloji uzmanlık ana dallarında yapıldı.

YDUS SORULARINI TARTIŞIYORUZ

2017 YDUS’a giren adaylar ile sınav sorularını tartışıyoruz. Sizce sınav soruları kolay mıydı, zor muydu? Verilen süre, soruları cevaplandırmanız için yeterli oldu mu?

Siz de haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından, sınava ilişkin yorumlarınızı, bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz… Sınav yorumları için TIKLAYIN.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirme; adayların puanları, tercihleri ve kontenjanlar göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

Uzmanlık öğrenciliğine yerleştirildikten sonra uzmanlık eğitimini bitirmeden kurum veya program değişikliği için yeniden sınava girenlerin yerleştirmeye esas mesleki bilgi puanı % 2 oranında düşürülür.

YDUS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

YDUS sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçları ilan edildikten sonra tercih bildiriminde bulunacaklardır. Tercihlerin yapılacağı tarih ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacak. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden verilecek olan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. YDUS sonuçlarına göre bir eğitim programına yerleştirilen adayların hakları yalnız ilgili sınav dönemi için geçerlidir.

 Yerleştirilen adaylar, koşullara uymaları, güvenlik soruşturması ve diğer işlemlerinin tamamlanmış olması hâlinde, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki kontenjanlara yerleştirilenler bu kurumlardaki uzmanlık öğrencisi kadrolarına; üniversitelerdeki kontenjanlara yerleştirilenler (yabancı uyruklular hariç) ise 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 50. Maddesinin d bendi ve aynı Kanunun 2880 Sayılı Kanun ile değişik 33. Maddesi hükümlerine göre bu kurumlardaki öğretim yardımcısı kadrolarına atanabileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA