• Haberler
  • Gündem
  • Yeni Ortaöğretim Lise Modeli Nedir? Yeni Eğitim Sistemi Ders Sayısı Kaç Olacak? Liselerde Ders Sayısı Kaça Düştü?

Yeni Ortaöğretim Lise Modeli Nedir? Yeni Eğitim Sistemi Ders Sayısı Kaç Olacak? Liselerde Ders Sayısı Kaça Düştü?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bugün açıklanan liselerde yeni eğitim sistemi detayları belli oldu.Buna göre liselerde ders sayısında azalma yaşanacağı ve üniversite sınavının değişeceği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bugün açıklanan liselerde yeni eğitim sistemi detayları belli oldu.

Buna göre liselerde ders sayısında azalma yaşanacağı ve üniversite sınavının değişeceği açıklandı.

Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni eğitim sisteminde ders sayısı, 9. sınıfta 8'e, 10. sınıfta 9'a, 11. sınıfta 9'a, 12. sınıfta 7'ye düşürüldü.

Bakan Ziya Selçuk ders sayıları hakkında yaptığı açıklamasında ise;

Ortaöğretim tasarımıyla ilgili çalışmayı sadece bir ders çizelgesi olarak görmek elbette mümkün değil.

Bu Türkiye'nin bir gelecek projesi, bir ekonomi projesi, bir sosyal hayat projesi. Türkiye'nin dünyada, bu topraklarda, bu coğrafyada onuruyla haysiyetiyle dimdik ayakta durabilmesinin bir eğitimsel projesi.

Ortaöğretim tasarımından söz ettiğimizde, okul profili değerlendirme, tasarım beceri atölyeleri, e-portfolyo, e-rehberlik ve benzeri birçok proje, mesleki eğitimde yaptığımız birçok proje aslında bu vizyonun parçaları. Bu parçaların da her birisinin birbiriyle bir bağlantısı var. Yani birbirini tamamlayıcı etkiye sahipler. Bu çok önemli.

Çok yüksek bir katılımla hazırladık bunu. Öğretmenlerimize, çocuklarımıza, gençlerimize sorduk. Bu Türkiye'nin 2030-2040'larda, 2053'te nasıl bir fotoğrafa ihtiyacı olduğuyla ilgili bir mesele.

Acele etmiyoruz. Acele edersek çözümlerimiz daha sonra problem olur. Sınıfta öğretmenleri güçlendirmeden bu tasarımın hayata geçmesi mümkün değil. Bu konuyla ilgili çalışmalar var.

Çocukların matematik uygulamalarıyla ilişkilendirilmesi çok önemli. Alan derslerinde proje ve uygulama olması çocuklarda derinleşmeye yol açacak.

Sorun çözmeyi, soru çözmekten ayırmak gerekiyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme