Yeni Tosuncuk vakası! Thodex kripto olayı nedir?
400 bin yerli kullanıcısı olan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ortadan kaybolması, gündemde bomba etkisi yarattı.2 milyar dolar ile Tayland'a kaçtığı iddia edilen Özer, yatırımcı çekmek adına çeşitli kampanyalar çekti.
400 bin yerli kullanıcısı olan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ortadan kaybolması, gündemde bomba etkisi yarattı. 2 milyar dolar ile Tayland'a kaçtığı iddia edilen Özer, yatırımcı çekmek adına çeşitli kampanyalar çekti.
Şirketin kurulmuş olduğu ilk dönemlerde çekiliş ile Porsche veren Özer'in, kullanıcılarına 2 milyon Dogecoin dağıtmayı vaat ettiği belirtildi.
DÜN AKŞAM İSTANBUL'DAN YURT DIŞINA ÇIKIŞ YAPMIŞ
Türkiye'de ortalama 400 bin kullanıcısı olan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar ile ortadan kayboldu. Özer'in dün akşam saat 18.00'de İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı ifade edildi.
20 NİSAN'DAN VERİ BAKIM ÇALIŞMASINDA
Siteye giriş yapamayan yatırımcılar, endişelenmeye başlarken, sitenin 20 Nisan tarihinde planlı bir şekilde bakım çalışmasına girdiği ve bu işlemin 6 saat süreceği açıklanmıştı.
Duyurunun üzerinden bir gün geçmesine rağmen, hala giriş yapamayan kullanıcılar, gelen 2. açıklama ile şaşkınlıklarını koruyamadı. Yapılan açıklamada devir işlemi nedeni ile sürecin 4 - 5 gün devam edeceği ifade edildi. Bunun üzerine kullanıcılar Thodex battı mı? araştırması yapmaya başladı. Bugün Özer'in kaçtığı ifade edildi.
KAMPANYA İLE YATIRIM ÇEKTİ
Aylık olarak 12 milyar dolarlık işlem hacmi olan Thodex yatırımcı çekmek adına Dogecoin dağıtacağını ifade etmişti. Yapılan bu kampana sonrasında yatırımcılar diğer borsalardaki yatırımlarını buraya taşıdı.
Kampanya ile adını duyuran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile Tayland'a kaçtığı ifade ediliyor.
Kripto para platformu olan Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Bakmadan Geçme





