YGS - LYS Ayrımı Kalktı ! Baraj Puanı Olacak Mı? Bakan Yılmaz'dan Flaş Açıklama
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz programı kapsamında gittiği Sivas´ta bir konuşma yaptı.Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmasında YGS - LYS ayrımı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve ayrım kalktıktan sonra baraj puanının olup olmayacağını da belirtti.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz programı kapsamında gittiği Sivas´ta bir konuşma yaptı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmasında YGS - LYS ayrımı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve ayrım kalktıktan sonra baraj puanının olup olmayacağını da belirtti.
SINAV HAFTA SONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında "Üniversite giriş sistemiyle ilgili de bir değişiklik var. Üniversite giriş sisteminin aksayan taraflarını gidererek sınav stresini azaltacak, karmaşıklıktan uzak, daha yalın ve sade bir sistemi amaçlıyoruz. Eğitim öğretimin bütün kademelerinde öğrencinin üzerindeki stresi azaltmak ana gayemizdir.
Öğrenci stres içinde olursa başarıyı yakalayabilmesi mümkün değildir. Uygulanmakta olan giriş sistemi iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Sınavların ilki mart, diğeri haziran ayındadır. Sınavlar 3 hafta sonuna yayılmakta ve toplam 5 gün sürmekteydi. YÖK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle sınav bir hafta sonunda gerçekleştirilecektir. Yani cumartesi başlayacak, pazar günü öğlen bitecek." ifade etti.
PUAN TÜRLERİ DEĞİŞTİ
Açıklamalarında devam eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Diğer bir önemli değişiklik, puan türleriyle ilgilidir. Şu an var olan 18 puan türü yönetilmesi gereken süreci zorlaştırmakta ayrıca bazı programlar için aday havuzunu daraltmaktaydı. 18 puan türü azaltılacak ve az sayıda adayın girdiği dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacaktır.
Sayısal, sözel, eşit ağırlık bir de dili katarsak 4 puan türü olacak. Artık eskisi gibi 18 puan türü olmayacak. Yeni sistemde bir diğer önemli değişiklik de şudur, Türkçe ve matematik sınavın merkezinde olacak. Bu diğer müfredatın sorulmayacağı anlamına gelmemektedir." dedi.
BARAJ PUANI OLACAK
Ayrıca YGS - LYS ayrımı olduktan sonra baraj puanının olup olmayacağına ilişkin açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamasında "Millî Eğitimin müfredatı daha önce olduğu gibi sorgulanmaya devam edecektir. Yine baraj puanı da olacaktır. Sınavda YGS ve LYS ayrımı kalkacaktır.
Yüksek öğrenim programlarına sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanlarıyla girilecektir. Belirli alanlarda uygulanmakta olan başarı sıralaması bundan sonra da aranacaktır. Hangi alanlardı? Tıpta vardı, hukukda vardı, mimarlıkta vardı, eğitim fakültelerinde vardı. YÖK yeni düzenlemeyle sınavı öğrencilerimiz, aileleri, rehber hocaları için daha yalın, daha sade ve daha sistemli yönetilebilir bir hale getirmeyi hedeflemektedir." ifadelerine yer verdi.
KAMUPERSONELİ.NET | AKARA
Bakmadan Geçme





