Yunan Askerleri Ateş Açmıştı ! Göçmenlerden Kötü Haber Geldi
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere Yunan güvenlik güçlerinin silahla açtığı ateşte 1 göçmenin öldüğü 5 göçmenin de yaralandığı ifade edildi.Ayrıca Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafıdan ola
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere Yunan güvenlik güçlerinin silahla açtığı ateşte 1 göçmenin öldüğü 5 göçmenin de yaralandığı ifade edildi. Ayrıca Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafıdan olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI
Konu ile ilgili olarak Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Sayın Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 Milletvekilinden oluşan heyet inceleme ziyareti gerçekleştirmek üzere 4 Mart 2020 Çarşamba günü ilimize gelmiştir.
Program dahilinde saat 11.00'de Pazarkule Kara Hudut Kapısında Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin toplu olarak bulunduğu alanda komisyon üyelerince yapılan inceleme sırasında; Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır.
Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3'ü ayağından, 1'i kasık bölgesinden, 1'i kafasından ve 1'i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır.
Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."
TBMM KOMİSYONU ŞAHİT OLDU
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamanın devamında yaşanan bu olaylara Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon üyelerinin de şahit olduğu ifade edilerek Yunanistan güvenlik kuvvetlerince son kullanma tarihi 1978 yılında bitmiş gaz bombaları ile plastik mermilerin kullanıldığı müdahaleler son olarak göçmenlerin yaşam hakkını hiçe sayar bir boyuta vararak gerçek mermilerle hedef gözetmeksizin ateş açma biçimini aldığı vurgulandı.
Söz konusu açıklamanın devamında "Meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullandı.
BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI
Bu olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında "Yunanistan kuralları çiğniyor çünkü Avrupa şımartıyor" dedi. Ayrıca Bakan Soylu şöyle devam etti:
"Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda 1'ini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı"
Bakmadan Geçme





