- Haberler
- Gündem
- Zamların ardı arkası kesilmiyor! Ekmek fiyatlarına zam yapıldı: İşte yeni ekmek fiyatları
Zamların ardı arkası kesilmiyor! Ekmek fiyatlarına zam yapıldı: İşte yeni ekmek fiyatları
İzmir'de yaşayan vatandaşlar için yeni bir zam gelişmesi yaşandı.Bu doğrultuda İzmir'de ekmeğe zam yapılması için Ticaret Bakanlığı'ndan onay beklediği ifade edilirken eğer onay gelirse İzmir'de ekmek fiyatının 2.
İzmir’de yaşayan vatandaşlar için yeni bir zam gelişmesi yaşandı. Bu doğrultuda İzmir’de ekmeğe zam yapılması için Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklediği ifade edilirken eğer onay gelirse İzmir'de ekmek fiyatının 2.5 lira olacağı belirtildi.
İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır ekmek fiyatlarına zam için Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklediklerini açıkladı.
YAPILAN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili olarak Hüseyin Sağır açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"İzmir halkından özür diliyoruz, bu fiyat artışını mecbur yapmak zorundayız. Ekmek maliyetinde 31 fiyat girdimiz bulunuyor. Bu girdilere yüzde 37 zam geldi. Eğer ekmeği 2,5 lira yaparsak, yüzde 20 zam yapmış oluyoruz. Aradaki yüzde 17’lik farkı da sineye çekmiş olacağız. Eğer bu fiyat artışını yapamazsak, istediğimiz kalitede ürün çıkaramayız. Çalıştırdığımız insanlara paralarını veremeyiz. Eskiden polis memurları ne kadar maaş alıyorsa, biz de çalışanlarımıza aynı ücreti öderdik. Şu an o maaşları bile kazanamadığımız için veremiyoruz. Bu nedenle karar aldık ve yönetime gönderildi. Yönetim de kararı bakanlığa gönderdi. Bakanlık onaylayacak. İzmir’de maliyetine ekmek yapıyoruz. Ekmek zammı yetkisi, ticaret ve esnaf odalarında olmalı. Ankara’dan onay gelince 230 gram ekmek 2,5 liradan satılacak"
MERSİN'DE DE ZAM
İzmir’de 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere boyoz ve simide yüzde 25 zam yapıldı. 2 TL’den satılan boyoz ve simidin fiyatı 2.5 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte Mersin’de bu sene içerisinde ekmeğe zam uygulayan iller arasında yer alıyor. Ekim ayı içerisinde yapılan zam ile beraber, merkezde 230 gram ekmek 2 TL’den satılmaya başlandı.
Bakmadan Geçme





