Sağlık

TikTok Trendi Müshil İlacı Sıkıntısına Neden Oldu

TikTok’ta ortaya çıkan bir trend, ABD’de müshil ilacı sıkıntısına neden oldu. Doktorlar, müshillerin kilo vermeye etkisi olmadığını ve sağlıklı yaşam tarzının daha iyi olduğunu söylüyor.

TikTok’ta ortaya çıkan bir trend, ABD’de müshil ilacı sıkıntısına neden oldu. Müshil, kabızlığı olan insanlar için bir ilaçtır. Kakanın sertleşmesi nedeniyle kişilerin tuvalete gitmekte zorluk yaşaması sorunudur. İlaç, tuvalete gitmeyi kolaylaştırmak için kakayı gevşetir. Ancak TikTok fenomenleri gençleri müshillerin kilo vermelerine yardımcı olacağına inandırıyor. Bu da ilaca gerçekten ihtiyacı olan kişilerin ilacı alamayacakları anlamına geliyor.

Müshil İlacının Kilo Vermeye Etkisi Yok

Doktorlar ve mide sorunu yaşayanlar yeni sosyal medya trendinden kaygılı. Doktorlar, müshillerin kilo kaybına yol açmaması nedeniyle internetteki paylaşımların yanlış bilgiler içerdiğini söylüyor. İnsanlar bunları yalnızca doktorla konuştuktan sonra kullanmalıdır. Bunun nedeni ilaçların kilo vermede işe yaramamasıdır. Sadece “su ağırlığının” kaybolmasına yol açarlar. Laksatiflerin de yan etkileri olabilir. Bunlar baş ağrısı, susuzluk, yorgunluk, kuru cilt ve baş dönmesini içerebilir. Müshil almaktan dolayı kaybedilen kilolar, içki içtikten sonra hızla geri alınır.

Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları

Doktorlar, yaşam tarzı değişiklikleri yoluyla kilo vermenin daha sağlıklı ve daha etkili olduğunu söylüyor. Daha fazla meyve ve sebze yemek ve egzersiz yapmak müshil kullanmaktan daha iyidir. Bu şekilde vücuttaki yağ oranını azaltmak ve kas kütlesini artırmak mümkündür. Ayrıca sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkları önlemeye de yardımcı olur.