Gündem

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu, turkiyeotobusfirmalari.com bayramda beklenen yoğunluğu ve popüler güzergahlardaki bilet fiyatlarını açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 9 güne çıkartıldı. 9 Nisan Salı Ramazan Bayramı Arefe (Arife) günü kamu personeli için yarım gün, 10 –12 Nisan tarihleri arası Ramazan Bayramı tatili ve peşine 13 Nisan Cumartesi, 14 Nisan Pazar günü denk geldiği için 8 Nisan Pazartesi günü resmi tatil ilan edilerek 5 Nisan Cuma akşamından itibaren 14 Nisan Pazar gecesine kadar 9 günlük bir tatil belirlenmiş oldu.

Tatilin 9 güne çıkması ile sektörde de haraketlilik başladı. Tüm otobüs firmalarınıngüncel telefon numaralarını yayınlayan turkiyeotobusfirmalari.comotobüs firmalarının yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri aktardı. Bayramın 3 gün tatilden 9 güne çıkartılması memleket hasreti çekenlerin, aile ziyareti düşünen öğrencilerin ve tatil planı olmayanların bile tatil planlarına başlamasına sebep olduğunu söyleyen otobüs firması yetkilisi şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mevcut Ramazan Bayramı tatili Arife günü yarım gün, 3 günde bayram tatili, üç buçuk gün bir tatil planlanıyordu. İnsanlar 3 gün için büyük masraflar yapmak istemiyor bu nedenle de şehir değiştirmek pek istemiyordu. Biz bunu otogarlara gelen talepten ve online kanallardan satılan biletlerden görebiliyorduk. Ancak cumhurbaşkanının Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak demesi üzerine işler değişti. Uzun zamandır memleket hasreti çekenler memleketlerine otobüs bileti bakmaya, ailesini uzunca bir zamandır görmeyen üniversite öğrencileri aile evinin yolunu tutma planlarını yapmaya başlamasına sebep oldu. Aklında hiç tatil planı olmayanlar Akdeniz ve Ege kıyılarına yapılan otobüs seferlerinin biletlerinin tüketmeye başladı bile. Belli ki bu bayram otogarlarda yoğunluk olacak, ben bayramda bir yere gitme niyetinde olanların otobüs bileti almak için son güne kalmamalarını tavsiye ediyorum.”

Tatil 9 gün olunca hangi güzergahlara talep arttı? Popüler güzergahlarda bilet fiyatları ne kadar?

Otobüs firmaları iletişim bilgileri rehberi turkiyeotobusfirmalari.com, firmaların otogar ve şube çalışanları ile yaptığı görüşmeler sonucu Ramazan Bayramı için beklentileri açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkması ile birçok güzergahta bilet satışlarında artışlar yaşanıyor. İstanbul’dan Karadeniz Bölgesine talepte gözle görülür bir artış var. İstanbul – Samsun ve İstanbul – Trabzon otobüs biletleri satışı tatilin 9 güne çıktığının haberi gelmesi ile artış kaydetmiştir. Yine İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesinden Doğu illerimize olan seferlerde talepler artış gösteriyor. Burada da İzmir – Diyarbakır, Aydın – Gaziantep, Muğla – Van seferleri bayram tarihlerinde doluluk göstermeye başladı. Başkent Ankara’dan ise Ege kıyılarına bir tatil talebinde çoğalma gözlemlemekte.

Popüler güzergahlarda bilet fiyatları ise şöyle;

İstanbul – Ankara otobüs bileti 200 TL

İstanbul – Bursa otobüs bileti 150 TL

İzmir – İstanbul otobüs bileti 275 TL

Adana – İstanbul otobüs bileti 450 TL

Antalya – Diyarbakır otobüs bileti 700 TL

Konya – Antalya otobüs bileti 200 TL

Kayseri – Ankara otobüs bileti 160 TL

Ankara – Mersin otobüs bileti 250 TL

 

 

Reklamlıdır.