Adalet Personeli

2017 Yılında En Az Lise Mezunu Mübaşir Alımı Yapılacak Mı? Kaç Kamu Personeli Alınacak?

Bilindiği gibi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımını bekleyen adaylara müjdeli haberleri vermişti. Zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımına ilişkin tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşmıştık. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamalarının ardından mübaşir alımı bekleyen adaylar yeni alımın yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladılar. Bilindiği gibi eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da personel alımı açıklamasında infaz koruma memuru, zabıt katibi ve mübaşir alımı yapılacağını açıklamıştı. Bakan Gül ise açıklamalarında “Hem adli personel, hem de cezaevi personeli konusunda ihtiyaçlarımız var. Bu konuda da Maliye Bakanlığımız, Başbakanlığımız ve hükümetimiz ile birlikte yürütülen çalışmaları, en yakın zamanda ihtiyaçlarımızı giderecek şekilde kamuoyuna duyuracağız. Hem zabıt katibi adli personeli için, hem de cezaevi personeli için ihtiyaçlarımızı inşallah gidereceğiz. Bu konuda bir istihdam olacaktır.” ifadelerine yer verdi. 

MÜBAŞİR ALIMI OLACAK MI?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında “Hem adli personel, hem de cezaevi personeli konusunda ihtiyaçlarımız var.” ifadelerine yer verdi. Cezaevi personeli ihtiyacı infaz koruma memuru ile karşılanacak. Adli personel açığını da ise zabıt katibi olarak değerlendiren Bakan Gül’ün açıklamalarına istinaden adli personel kısmına bakıldığında bu kısım Zabıt Katibi, İcra Katibi ve Mübaşir alımı yapılacağı anlamına gelmektedir. OHAL kapsamında yayımlanan KHK’larla çok sayıda mübaşir, zabıt katibi ve icra katibi ihraç edilmiştir. Bu kapsamda adliyelerin ciddi anlamda personele ihtiyacı vardır. Böylelikle Bakan Gül’ün açıklamalarına istinaden mübaşir alımının yapılması da beklenmektedir. Ancak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında kaç personelin alınacağına ilişkin net bir sayı vermemiştir. 

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adalet Bakanlığı personel alım ilanlarının ne zaman yayımlanacağına ilişkin Bakan Gül’ün bir açıklaması bulunmuyor. Ancak Bakanlık bünyesinde personel ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini göz önünde bulundurursak ilanların Eylül ayının sonuna doğru yayımlanması beklenmektedir. 

MÜBAŞİR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Mübaşir alım ilanına başvurular en az lise mezunu adaylar tarafından yapılmaktadır. Başvuru yapacak olan adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca mübaşir alım ilanına merkezi sınavın yapıldığı tarih itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın sayfa yöneticisi herşeyi güzel anlatıyosunda hiç şöyle bir haber yap

  2. Sağlıkçıların ek atamalarıyla ilgili neden bir açıklama yapılmıyor ya da bir haber yapılmıyor bu ülkede öğretmenler kadar sağlıkçılar da var !!!!!

  3. 82.41 mübaşir başvuru yaptık gelir mi inşAllah ya sa genel alım da