Askeri Personel

Özel Kuvvetler Komutanlığı Bordo Bereli Mülakatlarından Sona Gelindi

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacını karşılamasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan sonuç almaya başladı.

450 BORDO BERELİ ADAYI ÇAĞIRILDI

Milli Savunma Bakanlığı bilindiği üzere Özel Kuvvetler Komutanlığına personel alımı için çalışma başlattı. Bu bağlamda sivillere de bordo bereli olma hakkı verildi. Yapılan başvuruların ardından subay ihtiyacının karşılanması amacıyla fiziki yeterlilik testini başarıyla tamamlayan bin 450 aday mülakata çağrıldı. 

Mülakata katılan adaylardan 402’sinin mülakatları tamamlandı. Kalan kişilerin görüşmelerinin bu ay ortasına kadar tamamlanması hedefleniyor.

DKK ASKERİ PERSONEL ALIMINDA SONA GELİNDİ

Aynı şekilde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için başlatılan çalışmada da sona gelindi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personel alımına ilişkin mülakatlar geçen ay tamamlandı. Tamamlanan mülakatlar sonucu 1236 aday başarılı oldu. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımına ilişkin mülakatlar ise devam ediyor. Bu kapsamda mülakata çağırılan 16 bin 957 adaydan sınavlara katılan bin 818’i başarılı oldu.

KKK UZMAN ERBAŞ ALIMI MÜLAKATLARI SONA ERİYOR 

Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalarda da mülakat aşaması 17 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Bu süreçte mülakata mülakata 240 aday çağırıldı. Mülakata çağırılan adaydan 172’si başarı sağladı.

Kamupersoneli.net | ANKARA