Eğitim

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "15 Bin Öğrenciye Aylık 60 Lira Veriliyor"

Yaptığı sunumda, 2017 bütçelerinin yanı sıra birçok farklı konuya değinen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yöneticisi kalmayan vakıflara, yardıma muhtaç olan kişilere yapılan yardımlara ve TİKA vakfına da değindi.

2017 yılı bütçelerine ilişkin sunum yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yıllar önce kurulup da yöneticisi kalmayan vakıflara ilişkin: “52 bin adet mazbut, 265 adet mülhak 4 bin 976 adet yeni ve 167 cemaat vakfın iş ve işlemleriyle denetimi, vakıf kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve yaşatılması, vakıflara ait menkul ve gayrimenkulün en yüksek gelir getirici şekilde değerlendirilmesi özel bütçeli bir kuruluş olan Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.” dedi.

SGK kapsamında olmayan muhtaçlara aylık bağlandığını söyleyen Kaynak:  “Aylık bağlanmak üzere 2016 yılı için muhtaç aylığı verilen kişi sayısı 25 Ekim itibarıyla 3 bin 682’dir. Muhtaç kişilerin her birine aylık olarak 583,92 lira ödenmektedir. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir. 2016-2017 öğretim yılı burs kontenjanı 15 bin öğrencidir, her birine de aylık 60 lira verilmektedir.” ifadelerini kullandı.

TİKA vakfının Türkiye’nin kalkınma yardımlarını koordine ettiğini ve 5 farklı kıtada hizmet sunduğunu söyleyen Kaynak, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Türkiye’nin 2003 yılında 76 milyon dolar olan Resmi Kalkınma Yardımları 50 kat artarak geçen yıl 3.9 milyar dolara yükseldi. Türkiye, geçen yıl 3.2 milyar dolar ile dünyada en fazla insani yardım yapan ikinci ülke ve milli gelire oran bakımından ise dünyanın en cömert ülkesi olmuştur.”

Kamupersoneli.net|ANKARA