Eğitim

KYK Burs ve Kredi Başvurularında Son Gün !

Maddi durumu iyi olmayan ya da ekstra masrafları olması nedeniyle maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun karşılıksız bursundan veya geri ödemeli öğrenim kredisinden faydalanabilmeleri için başvuru sürecinde sona gelindi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında burs veya kredi almak isteyen öğrencilerin başvuru işlemleri, 2 Ekim 2016‘da başladı. Öğrenciler başvuru işlemlerini KYK’nın resmi sitesi üzerinden gerekli bilgileri girerek yapıyorlar. Hem arasınıf öğrencileri hem de üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin başvuruları eşzamanlı olarak alındı. Başvurular için son tarih 12 Ekim ! KYK burs ve kredi başvuruları bugün sona eriyor…

İhtiyacı olan öğrencilere, başarılı olmaları durumunda karşılıksız olarak verilen burs, istenen şartların sağlanmaması durumunda geri ödemeli öğrenim kredisine çeviriliyor. 

Burs ve kredi başvurusu yapacak öğrencilerin, bugün mesai bitimine kadar başvuru işlemlerini yapması gerekiyor. Burs ve kredi başvuruları için ek bir süre verilmeyecek. Başvuruların bitmesinin ardından sonuçlar yine KYK resmi sitesi üzerinden açıklanacak.

Kamupersoneli.net