Eğitim

Medya Okur Yazarlığı Dersini İletişim Mezunları Okutmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. 

Verilen kanun teklifinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar “1739 sayılı Milli Eğitim Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gerekçesi ile birlikte sunulmuştur.” ifadelerine yer verilmiştir.

Söz konusu kanun teklifinde gerekçe ve kanun teklifi detayları belirtilmiştir. Söz konusu kanun teklifinin tüm detaylarını ziyaretçilerimizle kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz. Kanun teklifi gerekçesinin bazı bölümleri ise şöyle;

GEREKÇE

İletişim fakültesi mezunlarının ilkokul ve ortaokulda medya okuryazarlığı dersi vermek üzere görev almalarının, iletişim mezunlarının ciddi boyutlara ulaşmış diplomalı işsizliğine karşı da çok önemli bir çözüm olacağı açıktır.

Teklif ile Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu ders statüsüne alınması ve dört yıllık eğitim veren İletişim Fakülteleri mezunlarının formasyon eğitimine tabi tutularak, Medya Okuryazarlığı dersinin branş öğretmeni olarak atanmalarının sağlanması ile bu konulardaki mağduriyetlerin bir nebze de olsa giderilmesi amaçlanmıştır.

KANUN TEKLİFİ

Kamupersoneli.net | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Olması gerekenler güzel bir dille açıklanmış.