Eğitim

TÜBİTAK ve MEB Bilim Söyleşileri

 Milli Eğitim Bakanlığından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının bilim söyleşilerini yapılacağı belirtildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından yayımlanan duyuru 15 Nisan 2016 tarihinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sayfasından yayımlandı. TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Söyleşileri duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

Genel Müdürlüğümüze bağlı özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları amacıyla faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezlerinde, özel yetenekli öğrencilere yeteneklerini geliştirme fırsatını sunmak,sistematik düşünmelerinin gelişmesine yardımcı olmak, estetik değerler ile bilimsel düşünmeyi birleştirerek sorun çözmenin değerini anlayabilmek ve pratik gereksinimler için yaratıcı çözümler geliştirebilmek için TÜBİTAK ile işbirliği yapılarak Bilim Söyleşileri başlatılmıştır.

Bilim Söyleşileri kapsamında ülkemizin bütün üniversitelerinden akademisyenler özel yetenekli öğrenciler ile buluşturulacaktır.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde gerçekleşecektir.