Eğitim

Yeşilay Bağımlılık Maddeleri Çalışmaları Yapan Öğrencilere Burs Verecek

Adıyaman/Yeşilay Cemiyet, üniversite öğrencilerine burs imkanı sunuyor. Üniversitelerde yüksek lisans veya doktora yapan öğrenciler arasından, bağımlılık maddeleri konusunda tez çalışması yapacak öğrenciler, Yeşilay Cemiyeti’nden burs alacak.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Hakan Özöncel, öğrencilere verilecek burs hakkında açıklamalar yaptı. Özöncel, verilecek bursun hem bağımlılık maddeleri konusunda somut kaynaklar elde etmek amacıyla hem de bu konuda nitelikli insan yetiştirmek konusunda teşvik sağlayacağına değindi.

Özöncel açıklamalarında:
 “Burslara başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, tezli yüksek lisans-doktora derecesi veren bir programda kayıtlı olmak gerekiyor. Başvuruda bulunacak öğrencilerin; Tıp, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, İlahiyat, Eğitim Bilimleri, Eğitim, Hemşirelik, Edebiyat, Hukuk, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Eczacılık Fakültesi yüksek lisans veya doktora programlarından birinde kayıtlı olması gerekiyor. Bu fakültelerin dışında, Halk Sağlığı, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri, Çocuk Sağlığı ve İlahiyat Enstitüsü alanlarında yüksek lisans veya doktora programlarında kayıtlı olan öğrenciler de bursa başvurabilecekler.” dedi.

Kamupersoneli.net|ANKARA