Ekonomi

2017 Ocak'ta Emekliye Promosyon Ödemesi Gerçekleştirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bankacılarla görüşmeleri sonunda hazırlanan çalışma Başbakan Binali Yıldırım’a sunuldu. Başbakan Binali Yıldırım, kendisine sunulan çalışmayla alakalı Türkiye Bankalar Birliği ile görüşerek netlik kazandıracak.

Karar Gazetesi’nin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalarla görüşmesinin kısa sürede gerçekleşmesi bekleniyor. Başbakan Yıldırım’ın bankacılarla görüşmesinde, emeklilere verilecek promosyon miktarının arttırılması konusu konuşulacak. 

Bakan Müezzinoğlu, emekli promosyonlarında maaşı 1000 TL’nin altında olan emeklilere 120 TL, 1.000-2.000 TL arasında maaş alanlara ise 250 TL, 2 bin TL’den fazla maaş alanlara ise 450 TL gibi rakamların ortaya çıktığını açıklamıştı.

Bankaların son olarak söylediği ise: ‘maaşı bin liraya kadar olan emekliler için 330 lira, maaşı bin-2 bin lira arasında olan emekliler için 400 lira, aylık maaşı 2 bin liranın üstünde bulunanlar için ise 450 lira’ olduğu yönünde oldu.

Başbakan Yıldırım daha önce promosyonla ilgili açıklama yaparak:  “Çalışma bize geldiğinde devreye girip, kararımızı vererek sorunu çözeceğiz. Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz” demişti.

Kamupersoneli.net | ANKARA